Takto končia peniaze fanúšikov. Miesto vývoja si kúpil Teslu a zvyšok vyhodil za kryptomeny

Takto končia peniaze fanúšikov. Miesto vývoja si kúpil Teslu a zvyšok vyhodil za kryptomeny
15:57, 17.02.2022

Príbeh stojaci za skrachovaným MMO projektom TitanReach je oveľa zaujímavejší než len krátke zhrnutie v nadpise, každopádne aj takto môže skončiť dôvera ľudí vo vývoj nádejne vyzerajúcej hernej značky.

TitanReach to pôvodne skúšal ešte v roku 2020 priamo cez Kickstarter ale toho času sa nedokázala nájsť dostatočná porcia investorov a autorovi projektu na účet neprišlo z požadovanej sumy 430 tisíc dolárov ani päťdesiat percent. Ten sa však nevzdal a následne to skúsil cez ďalšiu štartovaciu platformu, kde už bol oveľa úspešnejší a podarilo samu získať viac ako 200 tisíc dolárov. Vývoj podľa blogov napredoval a investori sa tak o svoje peniaze nemali prečo báť (relatívne). V roku 2021 však prichádza prvý zásadný zlom a štúdio oznamuje ukončenie vývoja TitanReach.

Obratom sa však objavuje správa o nádejnej záchrane. Tou bol juhoafrický investor Andre Cronje, ktorému sa projekt TitanReach natoľko zapáčil, že chcel aby vznikol a ponúkol finančnú pomoc. Cez to všetko však nedávno štúdio oznámilo definitívny koniec a vývoj zastavilo. Zaujímavosťou však je, že samotný majiteľ štúdia podľa insider informácií získané peniaze od investorov zobral a okrem toho, že si kúpil vozidlo Tesla pre seba samotného, minimálne 150 tisíc dolárov minul v pochybných investíciách v rámci kryptomien. Keď túto skutočnosť zistil spomínaný Andre Cronje, okamžite sa stiahol a projekt opustil.


DALŠÍ

CGwillWin