Quantic Dream údajně čeká akvizice

Quantic Dream údajně čeká akvizice
01:38, 01.04.2022

Známý insider Tom Henderson na svém twitterovém účtu oznámil, že herní studio Quantic Dream by mělo být koupenou čínskou společností NetEase, která má ve studiu už menšinový podíl. Ten koupila již v roce 2019, kdy chtěla podpořit vizi studia stát se globálním hráčem na trhu her a technologií.

Doposud není jasné, jak dalece jednání o akvizici dospěla, či zdali je vše již domluveno. Podle Hendersona by celý obchod měl být oznámen až v létě, takže na oficiální potvrzení si zřejmě ještě chvíli počkáme.

Společně s touto novinkou se však objevila i domněnka ohledně studiem chystaného titulu Star Wars Eclipse, jehož trailer nám byl nedávno představen. Od doby jeho uveřejnění se na internetu šíří zvěsti o problémech uvnitř studia s jejím vývojem, které jsou způsobeny nedostatkem pracovníků z důvodu špatných poměrů na pracovišti, kdy mělo docházet i k sexuálnímu obtěžování. Výsledkem celé patálie má být údajné posunutí celého projektu.

Podle Toma však mohlo jít v případě traileru o strategický tah Quantic Dreams a hození vějičky případným akcionářům, kteří by zavětřili velké peníze, které se okolo světoznámé značky točí. Studio je momentálně bez většího patrona poté, co mu v roce 2018 vypršel kontrakt se Sony na tři hry. Připomeňme si, že kromě Star Wars Eclipse má studio údajně pracovat i na zatím blíže neurčené humorné fantasy.


DALŠÍ

CGwillWin