Sherlock Holmes The Awakened vybral peniaze a potvrdil CZ lokalizáciu

Sherlock Holmes The Awakened vybral peniaze a potvrdil CZ lokalizáciu
14:46, 05.08.2022

Už dávnejšie sme vás informovali o novom projekte ukrajinskej spoločnosti Frogwares, ktorá nás budúci rok poteší remake spracovaním ich klasickej adventúry Sherlock Holmes The Awakened. Toho času sme hovorili o plánovanej Kickstarter kampani, ktorá mala urýchliť vývoj a súčasne aj finančne pomôcť firme, ktorá čiastočne stále pôsobí na území okupovanej Ukrajiny. Dnes už je kampaň v plnom prúde a behom pár hodín sa prostredníctvom nej podarilo vybrať požadovanú sumu (71K). Aktuálne sa už všetko blíži ku sume 100 000 Dolárov a to do konca kampane ostáva ešte 29 dní.

"Rozhodli sme sa pre Kickstater, aby sme vytvorili finančnú záchrannú sieť pre hru, ale aj preto, aby sme sa pokúsili opäť priblížiť ku našim najbližším fanúšikom, ktorí nás chcú podporiť už teraz. Týmto spôsobom im môžeme dať trochu uznania tým, že ich mená a fotografie umiestnime do hry, kým je ešte vo vývoji."

"Rozhodli sme sa byť veľmi realistickí aj v prípade našich ďalších odmien a ponechať ich všetky digitálne. V minulosti sme boli svedkami toho, že vývojári sľubovali veci, ktorých splnenie sa stalo časovo veľmi náročným. Náš tím si takýto luxus jednoducho nemôže dovoliť." - Sergiy Oganesyan, riaditeľ pre komunikáciu, Frogwares



A záverom mám pre lokálnych hráčov jednu potešujúcu správu, keďže Sherlock Holmes The Awakened má už potvrdenú aj CZ lokalizáciu formou textu, a to pre všetky plánované verzie (PC a konzoly). O preklad sa stará Petr Ticháček, autor lokalizácie pôvodnej a dnes už pätnásť rokov starej verzie danej hry. Práve on nám oznámil, že sľub Frogwares ohľadom prepracovania vizuálnej ale aj obsahovej stránky je plne na mieste, keďže už teraz sa začína prekladať niečo čo v pôvodnej verzii nebolo.


DALŠÍ

CGwillWin