speciál
Assassin´s Creed odhaluje chystané projekty!

Assassin´s Creed odhaluje chystané projekty!
Assassin´s Creed odhaluje chystané projekty!
07:00, 11.09.2022

Včera ve 21:00 hodin našeho času spustil Ubisoft svůj online event Ubisoft Forward, který měl představit některé nové hry, ukázat nové záběry z již uvedených a nakonec zabrousit i do světa Assassinů. Celá akce trvala skoro dvě hodiny pokud počítáme i krátkou předehru. O celkové nesympatičnosti hlavních moderátorů, včetně jejich neschopnosti dívat se do kamery a představených hrách si povíme v dalším článku. Tento věnujeme Hidden Ones.

Na závěr eventu byla zařazena půlhodinová prezentace, která ukázala, že bojovníci s bezprávím mají rozhodně co říci i po patnácti letech a zdá se, že ještě zdaleka nekončí.

Assassin´s Creed Infinity

Jako první začneme sjednocující platformou, kterou Ubi pro toto univerzum chystá a která by se dala brát jako nám dobře známý Animus v reálném světě. Celý systém by měl zřejmě fungovat jako hub, kam se uživatel přihlásí a bude si moci vybrat, na jaké dobrodružství má ten den zrovna chuť. Jaká bude ovšem podoba systému zatím nebylo ani naznačeno. Budeme muset doufat, že nepůjde o Ubisoft Store nebo Ubisoft Club v novém kabátku, protože ty současné jsou alespoň pro mě vcelku odpuzující. Při představě, že bych měl v takové nabídce hledat např. Valhallu se mi kroutí prsty, že bych s nimi mohl odšpuntovat láhev od vína. Bohužel prozatím ani nevíme jakou formu bude mít budoucí obsah. Tvůrci sice uvádí, že by chtěli navrátit multiplayer prvek, ale zdali půjde pouze o epizodní dobrodružství náhodných assassinů nebo několikahodinové plnohodnotné hry už neuvádí. Prozatím ani nevíme zdali Infinity nabídne i přístup ke starým příběhům nebo pouze těm novým. S jistotou má však dorazit během příštího roku, přičemž byly odhaleny hned dva projekty.

Assassin´s Creed Codename Red

¨

Pouhých devatenáct vteřin záběrů má navnadit hráče na první z nových dobrodružství, prozatím označovaným Codename Red. V něm Assassin / Ninja skáče na střechu a mizí v oblaku dýmu. Podstatná je hudba a zátiší za neznámým, které napovídá, že nový díl bude odehrávat na území feudálního Japonska. Otázkou nicméně zůstává, zdali bude o hru ještě zájem neboť hladové fanoušky po tomto období bezezbytku ukojil již úspěšný Ghost of Tsushima. Bude každopádně zajímavé sledovat jak se tvůrci s tímto faktem poperou a zdali nabídnou něco více něž klon Jina Sakaie.

Assassin´s Creed Codename Hexe

O druhém teaseru se nedá říci prakticky nic. Tajemná hudba a znepokojivé zvuky doprovází pohled na temný les ve které je zavěšen nám dobře známý symbol sestavený z větviček. Následuje pomalý přechod na oltář s pentagramem a rituálními značkami s názvem Assassin´s Creed Codename Hexe. Původně jsem si myslel, že půjde o nějaké DLC k Valhalle týkající se znovu druidů, ale nyní se zdá, že se bude tato část univerza věnovat čarodějnicím. Zdali budeme bojovat proti nim nebo stát na jejich straně je ve hvězdách. Nedovedu si moc představit, že bychom mohli v rámci gameplaye najednou používat nějaká kouzla a čáry. Na druhou stranu s mýtickými tvory jsme se například v rámci Oddysey setkali již dříve.

Oba projekty mají dorazit do Infinity během příštího roku. Lze také předpokládat, že nám budou do té doby blíže představeny a dostanou plnohodnotné názvy a ne pouze kódová označení.

Assassin´s Creed Mirage

Co bylo přislíbeno bylo odhaleno a v rámci prezentace tak došlo na představení nového dílu páteřní série s podnázvem Mirage. Kromě vcelku dlouhého traileru jsme se sice moc nedozvěděli, ale i tak nám toho dává hodně. Hlavním hrdinou bude Basim, kterého můžeme znát už z Valhally a příběh se bude odehrávat v době, kdy se zaučuje u řádu Assassinů, známého tehdy jako Skrytí. Podle ukázky mu bude mentorkou jistá Roshan, kterou nadabovala herečka s neuvěřitelným hlasem Shoreh Aghdashloo, jíž můžeme znát z filmu Dům z písku a mlhy nebo seriálu Expanze. Postava Roshan má být pro příběh podstatná, takže se teoreticky můžeme dočkat i pasáží, kde se ujmeme její role. Jedná se však o pouhou domněnku. Potvrzené je nicméně zasazení do Bagdádu, které nahrává snaze tvůrců vrátit se k původní hře a jejím mechanikám což se chvílemi opravdu daří. Jako bych znovu viděl Altaïra. Nezapomnělo se ani na podstatný gear jako různé dýmovnice a samozřejmě nechybí ani skrytá čepel, kvůli které si v rámci obřadu hrdina uřízne prsteníček. Ačkoliv bychom se mohli začít radovat, že se titul vrací ke kořenům nejásejme předčasně. Když totiž Basim na konci zabije jednu ze svých obětí a chystá se její krví označit ikonické pírko, objeví se stíny a neznámé monstrum. Možná tak budeme muset bojovat s bohy o duše těch, které jsme uložili k věčnému odpočinku. Do Bagdádu se každopádně vydáme během příštího roku.

Assassin´s Creed codename Jade

Pokud stále nemáte vrahů z historie dost máme tu pro vás další bonbonek, tentokrát pro majitele mobilních zařízení. Ano, slyšíte správně, Assassini doskočili již i na vaše volající miláčky. Ano, můžete odporovat, že to tu už bylo, ale tentokrát prý půjde o plnohodnotný titul, který bude přímo optimalizovaný pro dotykové hraní, takže si umyjte ruce a přeleštěte ochranná sklíčka, ať vám čepele hezky sviští. Děj je tentokrát zasazen do Číny a to již 215 let před Kristem. Nalákat hráče má open world, tvorba vlastní postavy a solidní grafika.

Assassin´s Creed Vahalla: The Last Chapter

Člověk by skoro plakal dojetím, že se rozloučíme s vikingským dobrodružstvím, kdyby ovšem nebylo už několik vydaných DLC a název posledního rozšíření tak zoufale neoriginální, že by člověk spíše plakal nad scénáristy. Poslední Eivorovo dobrodružství k nám dorazí ještě tento rok a bude překvapivě zdarma. Krátký trailer však o příběhu moc nevypovídá. Budeme se tak muset nechat překvapit.

Assassin´s Creed a Netflix

A na závěr si necháme pár informací ohledně spolupráce s Ubi a streamovacím gigantem Netflixem. O tom, že obě společnosti spolupracují na seriálové adaptaci Assassinů se již mluví vcelku dlouho a v rámci eventu to bylo jedině potvrzeno. Na druhou stranu bylo malým překvapením, že z kooperace má vzniknout i hra, která bude dostupná pouze skrze appku Netflixu a bude dostupná během vypuštění plánovaného seriálu. V rámci prezentace bylo rovněž sděleno, že společnosti pracují ještě na hrách Valiant Hearts 2 a pokračování The Mighty Quest.

Celé oznámení včetně ohlášení dokumentu k 15 letům výročí značky včetně hraného traileru můžete zhlédnout hned v prvním z videí.

Jste s prezentací assassinů spokojeni nebo jste čekali něco úplně jiného? A na kterou hru se případně těšíte nejvíce?



CGwillWin