Babylon’s Fall nepřežil ani rok

Babylon’s Fall nepřežil ani rok
09:03, 15.09.2022

Ne vždy všechno vyjde a jestli pánům ze Square Enix a PlatinumGames něco nevyšlo, tak to byla záležitost jménem Babylon’s Fall. Tenhle titul bojoval s nedostatkem hráčů a přinejlepším průměrnými recenzemi (jako v našem případě) od samého začátku. A ačkoliv byly plány autorů velké, a ještě letos se PR oddělení nebálo tvrdit, že vývoj dalšího obsahu bude pokračovat do neurčita, nyní někdo ve vedení stisknul červené tlačítko a prudce stoupl na brzdu.



V nejnovějším příspěvku na fóru Hanging Gardens vývojáři oznamují, že 28. února 2022 se vypnou servery. Což znamená, že ani ne rok od vydání (březen 2022) bude Babylon’s Fall nehratelný. Vskutku smutné, vzhledem k tomu, že Square Enix z něj chtěl mít live-service dojnici na peníze ve stylu Destiny a dalších. Druhá sezóna skončí 29. listopadu a poslední season potrvá až do finálního odpojení od přístrojů.

Ještě než brány Babylonu řeknou své poslední slovo, slibují PlatinumGames co možná největší přísun dalšího obsahu, jež měli schovaný v zásobě, protože co taky s ním, že? Popravdě je mi to až trochu líto, protože hra nebyla úplně špatná, nicméně nedokázala oslovit širokou veřejnost, vypadala nevábně a její cenová politika byla až absurdní. Což platí až doteď, páč není nad to koupit si hru za 60 éček a po roce nemít možnost jí hrát. Těch 250 lidí, co si ji reálně koupilo, bude nejspíš spravedlivě naštvaných.

DALŠÍ

CGwillWin