Na únik GTA VI doplatí především hráči

Na únik GTA VI doplatí především hráči
15:40, 19.09.2022

Již není žádných pochyb o tom, že těch 90 videí, co se včera objevilo na internetech, je skutečně leak z očekávaného Grand Theft Auto VI. Rockstar se společně s Take-Two sice snaží nahlašovat lomeno mazat všechny záznamy, avšak na reálná šance, že je dokáže z internetů odstranit, je nulová a může se tak k nim dostat kdokoliv.

Jednou věcí je však únik pre-alpha verze a druhou únik zdrojového kódu GTA V a především GTA VI. Hacker stojící za celou záležitostí se vyjadřuje v tom smyslu, že čeká na nabídku od Take-Two a je ochotný prodat zdrojový kód na GTA V za minimálně pětimístnou cifru (mimochodem jeden podvodník, který se vydával za onoho hackera, už dokázal z jednoho zájemce vymámit sto tisíc dolarů).

Máme tu i přepis konverzace mezi hackerem a člověkem, co se záměrně označil za zaměstnance Take-Two, ze kterého jasně vyplívá, že hacker opravdu disponuje zdrojovým kódem zmíněných titulů a je ochotný vyjednávat. Co to znamená pro hru jako takovou? Jakmile dojde k úniku kódu, je možné, že GTA VI bude odloženo na neurčito. Tento (byť neúplný) leak kódu by byl zlatým dolem pro všechny další hackery a cheatery, kteří by jistojistě našli kličky a znepříjemnili by titul všem hráčům, jakmile se dostane na pulty.

Update: Rockstar Games vydali oficiální prohlášení, kde přiznali, že k úniku došlo. Jedním dechem ale dodávají, že to neovlivní funkci ostatních služeb a ani vývoj dalšího GTA, které nám bude představeno, jakmile bude v pokročilejším stádiu vývoje.


DALŠÍ

CGwillWin