hw
Sledujete streamovacie aplikácie cez konzoly? Radšej s tým prestaňte!

Sledujete streamovacie aplikácie cez konzoly? Radšej s tým prestaňte!
12:02, 14.10.2022

Zatiaľ čo nám Netflix predstavil svoj nový plán cenovo výhodnejšieho predplatného s reklamami a rozlíšením hnilého zemiaku (720p), na internete sa objavila analýza odhaľujúca pomerne prekvapivé výsledky ohľadom spotreby energie počas sledovania aplikácií Netflix, HBO, Disney či Amazon priamo cez konzoly.

Ak spadáte do sorty zákazníkov čo sledujú vyššie uvedené stanice práve cez softvér v PlayStation 5 alebo Xbox Series X, určite budete radi vedieť, že počas toho míňate diametrálne viac elektrického prúdu, než keby ste aplikácie spustili cez webový prehliadač alebo multimediálny box. V aktuálnej situácii, kedy nám tu naokolo prebieha energetická kríza ktorej dôsledky naplno pocítime až budúci rok, je práve šetrenie elektriny určite témou číslo jedna. A ako to teda je v prípade sledovania toho Netflixu cez uvedený hardvér?

Jednotlivé streamovacie aplikácie spustené na systéme PlayStation 5 žerú 25 krát viac energie než je bežné pri multimediálnom boxe a u XSX je to o 18 krát viac elektrickej energie. Viac už tabuľka nižšie. Čo sa týka staršej generácie konzol, tak ani tá nedopadla o nič lepšie, nehovoriac o zrážaní vizuálnej kvality sledovaného obsahu práve cez tento formát hardvéru.

Klik pro zvětšení (Sledujete streamovacie aplikácie cez konzoly? Radšej s tým prestaňte! )


DALŠÍ

CGwillWin