Silent Hill 2 dostane skutočne remake, pracujú na ňom aj pôvodní autori

Silent Hill 2 dostane skutočne remake, pracujú na ňom aj pôvodní autori
11:06, 20.10.2022

Včera neskoro večer sa uskutočnil toľko proklamovaný event venovaný striktne značke Silent Hill. Konami už dávnejšie avizovalo rozdanie licencií na predmetnú kultovú survival horor značku a tak sa očakávalo, že sa dočkáme oznámenia hneď viacerých projektov z rúk rôznych vývojárov (ostatne toto bola vždy charakteristika značky SH, kde každý jeden diel vyvíjal iný tím).

Prvou bombou zhodenou toho včera sa stalo oznámenie remaku najslávnejšieho a najuznávanejšieho dielu vôbec, čiže dvojky. Na hre pracuje poľský a v hororovom prostredí zabehnutý Bloober Team (Blair Witch, The Medium, Layers of Fear), ktorý chce zachovať maximálny rešpekt voči pôvodnému a viac než dve dekády starému originálu.

Pred dvadsiatimi rokmi vznikla hra s pútavým príbehom a úžasnou atmosférou. Zamilovali sme si ju na prvý pohľad a nadobro nás pripútala k hororovým hrám. Dnes vám hrdo oznamujeme: SILENT HILL 2 sa vracia nanovo!

S maximálnym rešpektom tento kultový titul prebudujeme od základov s využitím technológií novej generácie. Nový SILENT HILL 2 predstaví grafiku v rozlíšení 4K, kameru cez rameno, prepracovaný bojový systém a mnoho ďalšieho. Zažite nadčasový psychologický horor v úplne novej podobe!

Z vyjadrenia vyššie môžete vyčítať úprimnú snahu Poliakov o naservírovanie skutočnej pocty značke SH2 ako takej, čo mňa osobne nesmierne teší, aj keď súčasne mám isté obavy v zmysle kvality kamery. Silent Hill 2 dokázal pomocou statickej kamery vytvárať nepredvídateľné a o to viac mrazivé momentky, na aké spomíname všetci dodnes a TPS pohľad by ich mohol automaticky udusiť. Tak či onak nebudeme predbiehať a počkáme si na finálny produkt ktorý by mal prísť v roku 2023 a to na PC a PlayStation 5 - SONY si v tomto prípade zaplatila ročnú časovú exkluzivitu a následne remake príde aj na Xbox Series X/S.

Klik pro zvětšení (Silent Hill 2 dostane skutočne remake, pracujú na ňom aj pôvodní autori)

Klik pro zvětšení (Silent Hill 2 dostane skutočne remake, pracujú na ňom aj pôvodní autori)

Klik pro zvětšení (Silent Hill 2 dostane skutočne remake, pracujú na ňom aj pôvodní autori)

Skalných fanúšikov by malo tešiť, mimo kvality prvých obrázkov ako aj úvodného videa, že na vývoji sa s Bloober tímom zúčastňuje nie len autor pôvodnej hudby, rovnako slávny Akira Yamaoka, ale predovšetkým aj Masahiro Ito. Ito stál u zrodu takmer všetkých dôležitých dielov celej série a v prvej časti pracoval na vytvorení dizajnu monštier ako aj vizuálnej stránky pozadí. V pôvodnom Silent Hille číslo dva bol už navyše umeleckým vedúcim, čo by malo zabezpečiť vierohodnú vizuálnu stránku celého návratu SH2.


DALŠÍ

CGwillWin