Bandai Namco vydělává víc než slušně

Bandai Namco vydělává víc než slušně
15:49, 13.11.2022

Dnešní zprávička není čistě gamerská, ale rozhodně zajímavá, pokud vás baví videoherní průmysl jako celek. Protože zatímco spousta technologických firem, mezi které počítám i vývojářská a vydavatelská studia, bojuje s propady prodejích a výdělcích, Bandai Namco je na tom opravdu dobře. Minimálně dle posledních zveřejněných výsledků.

Za první polovinu fiskálního roku se zvýšili prodeje o 32% (v Evropě dokonce o 74%) a zisk o takřka 22%. Velkou měrou za to může hlavně superúspěšný hit Elden Ring, jehož DLC (které sice ještě nebylo ohlášeno, ale leaky a rozbory herních souborů ho prakticky potvrdili) ještě do kasičky pár zlaťáků přidá. Kromě vydávání Elden Ringu má však Bandai Namco příjmy i třeba z prodeje akrádových automatů a z bambilionů dalších značek jako Dragonball, Tekken, Soulcalibur a přehršel JRPG, jež u nás v redakci zná tak maximálně Filip.

Celou finanční zprávu (respektive přehlednou tabulku) si můžete přečíst na stránkách firmy a pro nás je jen dobře, že se jí daří. Snad z toho nezpychnou, jako někteří jejich západní kolegové jako EA nebo Activision Blizzard, jejichž budoucnost nevypadá úplně růžově. Teda když nepočítáme posledně jmenovaného, jehož snad odkoupí Microsoft. Ani tomu se však úplně nedaří (letos klesly ceny jejich akcí o 26%) a možná je to dobrá chvíle koupit si pár kousků Namco Bandai. Nebo alespoň Elden Ring :)

DALŠÍ

CGwillWin