Netflix nabírá vývojáře pro AAA střílečku

Netflix nabírá vývojáře pro AAA střílečku
18:30, 24.11.2022

Že chce Netflix fušovat do videoher, to není žádná novinka. Konkurence na poli streamingu videoobsahu roste jak houby po dešti a z tučného koláče mu služby jako Disney Plus a HBO Max ukrajují nehezky velké kousky. Pokud jste stejně jako já vlastnili nějakou tu akcii, asi vás to netěší. Takže proč nezkusit zabrousit i do jiného oboru, že?

Zatím se Netflix zaměřoval na menší blbůstky pro mobilní zařízení, ale tam jejich ambice zdaleka nekončí, jak se už několikrát firma nechala slyšet. Teď se navíc na náborových stránkách objevily nabídky na práci, z nichž vyplývá, že by rádi udělali AAA střílečku pro PC. Post Game Directora dokonce přímo zmiňuje, že úspěšný kandidát bude mít na starosti kreativní vizi pro novou triple A IP. Proč by taky ne.

A kdo se může hlásit? Jasně asi úplně každý, kdo má připojení k internetu, ale Netflix by rád, abyste měli už deset let zkušeností coby Game Director či schopnost vytvořit příběh a charaktery hodné Netflixových filmů a seriálů. Vzhledem ke kolísavé kvalitě Netflixem produkovaného obsahu to asi nebude zásadní problém. Vyrobit něco lepšího, než jejich seriál Resident Evil totiž zvládne i předškolák. Fajn ale je, že v inzerátu přímo píšou, že by rádi někoho, kdo vymyslí titul bez mikrotransakcí. Tlesky tlesk.

Otázkou však zůstává, kdy se dočkáme výsledku. Vzhledem k tomu, že tým se teprve formuje tak můžeme očekávat, že projekt bude v hodně rané fázi vývoje, jestli vůbec, takže minimálně pár let to trvat bude, jestliže se opravdu bavíme o AAA titulu. Bude to ale zajímavé sledovat, protože konkurence pro velké vývojáře typu Activision Blizzard, EA a Ubisoft se hodí.

DALŠÍ

CGwillWin