Amazon pripravuje MMORPG zo sveta Pána Prsteňov

Amazon pripravuje MMORPG zo sveta Pána Prsteňov
10:39, 17.05.2023

Herná divízia Amazonu by sa najlepšie dala spodobniť s vetou; máme síce za sebou obrovský kapitál, avšak je nám to na nič, keďže nevieme robiť hry. Možno aj preto, alebo práve preto, sa aktuálne Amazon rozhodol spojiť sily s koncernom Emracer Group, aby využil ich práva na hernú licenciu The Lord of the Rings.

Výsledkom sa má stať MMORPG zo Stredozeme, ktoré začína vyvíjať štúdio Amazon Games Orange County - fakticky ide o jediné štúdio v područí Amazonu, ktoré dokázalo pod ich značkou vyvinúť slušne hodnotený New World.

"Sme odhodlaní prinášať hráčom vysokokvalitné hry, či už prostredníctvom originálnych IP alebo dlhoročne obľúbených hier, ako je Pán prsteňov," povedal Christoph Hartmann, viceprezident Amazon Games.
"Priniesť hráčom nový pohľad na Pána prsteňov bolo dlhoročnou túžbou nášho tímu a sme poctení a vďační, že nám spoločnosť Middle-earth Enterprises zverila tento kultový svet. Rovnako nás teší, že po minuloročnej dohode so spoločnosťou Embracer Group rozširujeme naše vzťahy o vydanie očakávaného Tomb Raidera."
"Svet Stredozeme sa naďalej ukazuje ako nekonečne úrodná pôda pre tvorcov a spoločnosť Amazon Games má vášeň pre budovanie pohlcujúcich, presvedčivých svetov a vydávanie hier pre globálne publikum," povedal Lee Guinchard, generálny riaditeľ spoločnosti Freemode.
"Máme jasnú ambíciu vytvoriť pre túto IP tie najkvalitnejšie zábavné produkty, či už využijeme interné zdroje, alebo sa spojíme s najlepšími partnermi z odvetvia, ktorí doplnia naše možnosti. Dávame si záležať na tom, aby sme vytvorili MMO, ktoré bude spravodlivé voči rozsiahlemu univerzu Stredozeme a poteší hráčov na celom svete."

DALŠÍ

CGwillWin