Lies of P představuje některé z bossů

Lies of P představuje některé z bossů
11:17, 13.09.2023

Není to tak dávno, co jsme si mohli (a stále můžeme) vyzkoušet demo Lies of P. Souls-like titul, který bude vycházet ze světoznámého příběhu o Pinocchiovi. Už podle ochutnávky to nebude nic pro jedince se slabšími nervy a naopak by mohl být výzvou i pro ostřílené milovníky žánru.

Ve hře se podíváme do imaginárního města Krat, které se nachází ve Francii na konci 19. století. Podle zatím dostupné části, titul zatím připomíná designem levelů hru Steelrising, která vyšla loni a rovněž se jednalo o titul spadající do žánru soulsovek. Rozhodně bude zajímavé porovnat, jak moc od sebe budou hry nakonec odlišné. Někdo si zase při průchodu možná vybaví Bloodborne, a to i díky masivním zbráním, které budou během soubojů k dispozici.

Už z dema vyplynulo, že kromě základních nepřátel, zatím zastoupených robotími sluhy nebo velkým robo policistou (Možná prapůvodní verze Robocopa?), se dočkáme nepřekvapivě i obtížných bossů. A právě na ty se zaměřuje nové video, které tvůrci pustili do světa a představili nám vcelku rozsáhlé panoptikum, které si brousí, nože, chapadla, drápy a kdo ví co ještě na setkání s naší loutkou.

Při průchodu ukázkou byl první výzvou při poznávání herních mechanik již zmíněný velký policista. Opravdovým bossem, ale byl o pár ulic dále doslova obří klaun, který místo úsměvu vyvolával spíše škleb a pot. I ten však byl pouhou rozcvičkou oproti jakési elektrické bestii, ke které jsme si mohli už vzít parťáka na pomoc. A zapomenout nesmíme ani na potrhlého oslíka s monstrózním sekáčkem. Ten dal mně osobně zabrat asi nejvíce.

I přes oslíka to však vypadalo, že zástup monster bude tvořen převážně roboty z čehož nás ovšem nové video vcelku rychle vyvede. Uvidíme jak moc budou Lies od P vycházet z původního příběhu, ale vypadá to, že se nakonec dočkáme skutečně i nějakých mýtických monster nebo alespoň stvůr spíše z řad fantasy než science-fiction, jako je třeba zvláštní kombinace ďábla s entem a podobě. Za sebe mohu říci, že už se velmi těším a na závěr připomínám, že začít lhát budeme moci už 19. září.


DALŠÍ

CGwillWin