Kingdom Come Deliverance 2 pobeží na konzolách v 30 FPS

Kingdom Come Deliverance 2 pobeží na konzolách v 30 FPS
17:22, 03.06.2024

Uplynulý víkend prebehol v Brne klasický a vývojármi obľúbený Game Access a jednou z prítomných firiem bol logicky aj Warhorse Studios. Ich Kingdom Come Deliverance 2 totižto príde tento rok na PC a konzoly s tým, že tentokrát bude nie len väčším než predchodca, ale súčasne ponúkne v základe aj CZ dabing.

Nás však v rámci tejto novinky bude skôr zaujímať technický stav hry v predpokladanom hotovom stave, o ktorom informoval web Zing na základe rozhovoru s producentom (Martin Klíma). To najzaujímavejšie z neho sa vo verejnom priestore dnes krúti okolo zámku 30 FPS u konzol, s ktorým svojho času prišiel aj Starfield - ten však neskôr dostal update na 60 FPS. Dôvod? Z časti je dôvodom nutnosť optimalizácie pre výkonnostne slabšiu platformu Xbox Series X, na ktorej hra pobeží len v 1 4400p/30FPS. Obmedzenie na 10 GB RAM im počas vývoja robilo a robí problémy a aj na základe neho bude mapa len o 25% väčšia než jednotka, aj keď plány boli zrejme iné.

Xbox Series X a PlayStation 5 verzie hry Kingdom Come Deliverance 2 pobežia v 4K pri 30 FPS s tým, že nateraz stále nevieme, či pôjde o natívne 4K alebo klasicky upscaling.


DALŠÍ

CGwillWin