Z College Football 25 je obrovský hit

Z College Football 25 je obrovský hit
12:02, 20.07.2024

Oficiálne od včera, sa začala predávať plná verzia nového ročníku univerzitného amerického futbalu pod licenciou EA a už teraz je jasné, že z nej je absolútny predajný hit. Ono sa nie je ani čomu čudovať, keďže herný College Football prichádza na scénu po dlhých jedenástich rokoch - pauza bola spôsobená licenčnými problémami ohľadom platenia športovcom lomeno študentom za ich NIL (Name, Image, Likness).

Práve licenčné problémy sa podarilo EA odstrániť len čiastočne. Z tohto dôvodu v názve už nefiguruje známa skratka NCAA a súčasne sa časť spomínaných problémov presunula aj do obsahu hry, o čom vám však poviem viac až v pripravovanej recenzii. Tak či onak, viac ako dva milióny natešených fanúšikov si hru vydanú na Xbox Series X/S a PlayStation 5 predobjednalo v deluxe verzii za sto dolárov len aby si ju mohli zahrať o tri dni skôr pred vydaním. Takýto masový úspech má samozrejme svoj podiel výhradne v zámorí, avšak, nemalá komunita nadšencov do amerického futbalu sa nachádza aj mimo Ameriky, o čom svedčí rastúca popularita NFL, čiže profesionálnej súťaže do ktorej sa snažia dosť práve študenti a hráči univerzitných tímov (v College Football 25 je ich viac ako 130).

EA už budúci mesiac vydá klasicky aj každoročne skôr minimálne vylepšovaný Madden a preto bude zaujímavé sledovať porovnávania kvality oboch hier, respektíve, čísla predajnosti a záujmu o Madden 25 - len podotýkam, že College Football aj nový Madden pripravoval ten istý interný tím EA.


DALŠÍ

CGwillWin