Sea of Thieves vstupuje do 14. sezóny

Sea of Thieves vstupuje do 14. sezóny
14:24, 21.10.2024

S novinkami v podobě několika schopností, zaměřených na plížení a tichý způsob boje a k tomu příslušných zbraní a předmětů, je tato sezóna připravena kompletně změnit vaši paletu možností k tomu, jak interagovat s dalšími hráči nebo se postavit nepřátelům, stejně jako nabídnout ještě více příležitostí k provádění zlotřilostí na mořských vlnách.

Do své zbrojnice si můžete přidat první dvě zbraně v rámci 14. sezóny, ale jak sami zjistíte, vystřelovací hák (grapple gun) není zbraní v pravém slova smyslu, ale spíše nástrojem k překonávání překážek. Je navržen podle harpun, které lze najít i na vaší lodi, a jde o přenosné zařízení sloužící k přitahování kořisti směrem k vám nebo, pokud je hák vystřelen z pevného povrchu, k přesunu ve směru cíle. Pomocí háku se tak můžete po ostrovech pohybovat rychleji než kdy dřív, případně si jím pomoct ke zkrácení vzdálenosti mezi vámi a lodí, která doslova „touží“ po vašem vylodění na její palubu.

Tradičnější ofenzivní využití nabízí foukačka. Ta je určena především k tichému vedení boje, protože jejím prostřednictvím lze vystřelovat tři různé druhy šipek – otrávenou (poison dart), způsobující nepříteli postupné poškození, černoprachou (black powder dart) s efektem malého výbuchu, pokud není včas uhašena její roznětka, a klamnou (lure dart), která se třpytí jako něco cenného, aby přilákala pozornost zvědavých pirátů, kostlivců či jiných nepřátel ve vaší blízkosti.

Samozřejmě také můžete v některých situacích dát přednost tomu, abyste zůstali neodhaleni a zcela se vyhnuli konfliktu. K tomu 14. sezóna zavádí triky a možnosti, jak se v herním světě pohybovat zcela skrytě. Můžete se teď přikrčit a přesunovat se podstatně tišeji nebo získat přístup k maskování v podobě bedny či sudu, abyste se dostali mezi nic netušící nepřátelskou posádku. A pokud jste dobře připraveni, v dalších fázích sezóny budete moct klást pasti, abyste způsobili nepřátelům škody, i když už sami budete zpět v bezpečném úkrytu. Jen předtím nezapomeňte sezobnou kouzelné mořské ovoce, aby vás nevyzradila všetečná mořská panna.


DALŠÍ

CGwillWin