Jak vypadá reálné studium eSportu?

Jak vypadá reálné studium eSportu?
21:55, 14.01.2016

Vysoká škola Garnes Vidaregåande Skule v Bergenu (Norsko) překvapila přidáním eSportu do studijních osnov tělesné výchovy. Přesné podrobnosti ještě však nemají doladěny, ale od příštího ročníku muže nastoupit 30 studentů ke studiu profi-gamingu. Cílem je vychovat novou garnituru norských profesionálních eSportovců.

Pro účely tohoto předmětu byla vybudována speciální učebna, která bude mít k dispozici 15 špičkových počítačových sestav. Zatímco tedy polovička studentů bude zdokonalovat své pro-gamingové učivo, ta druhá bude provádět fyzické cviky ke zvýšení reflexů a koncentrace. Na výběr studenti dostali pět her (jako např. Counter-Strike, Dota 2, Leatue of Legends) a dvě nejpopulárnější budou předmětem následujících hodin.

Vše bude pod dozorem speciálních trenérů, kteří studentům vštípí dokonalou teoretickou znalost a podvědomí o hře, rozvíjet komunikační dovednosti a v neposlední řadě vést budoucí eSportovce k týmovému duchu, aby se nechovali individualisticky. Osnovy počítají i s pozváním eSportovních legend přes SkypeCall, aby prozradili některé strategie a předali studentům patřičnou inspiraci a motivaci. Co říkáte na takový kurz, který bude zakončen pochopitelně, jak teoretickou, tak praktickou zkouškou, přihlásili byste se?

DALŠÍ

CGwillWin