speciál
Jak na Warcraft III přes Battle.net - díl 2.

Jak na Warcraft III přes Battle.net - díl 2.
Jak na Warcraft III přes Battle.net - díl 2.
00:00, 31.01.2005

Vážení přátelé, vítám Vás u druhého dílu našeho seriálu, který by Vás měl, tedy ty co to potřebují, poučit o tom, jak hrát Warcraft III po internetu a hlavně nebýt všem jen pro smích...;) Abyste nebyli všem pro smích a sjednali si patřičný respekt, máte 2 možnosti:

1) Vynadat všem do idiotů a profigamerových namachrovanců, což má sice efekt účinný avšak krátkodobý...:D (vlastní zkušenost;)) Zapůsobí to sice na Vaši morálku a hrdost, ale uspokojení z výsledku není tak velké jako u druhoé možnosti, kterou pochopitelně je...

2) ...NAKOPAT JIM ZADKY! Tahle cesta je sice psychicky náročnější a vyžaduje hodiny pilného tréninku, ale výsledná satisfakce nad dohořívající soupeřovou bází je opravdu balzámem na duši. Pamatujte, na čím většího namachrovance narazíte, tím lepší to bude pocit..;)

Inu, teorie je věc hezká, ale praxe je rozhodující. Ale nezapomínejte, že bez teorie není praxe a znalost všech reálií je ve W3 jestli ne půl, tak alespoň třetina vítězství!;) Znalost mapy, ras a jejich výhod a nevýhod, antijednotek atd. je v boji rozhodující a není lepší způsob jak si tyhle věci teoreticky natrénovat, než pozorováním replayů...

Klik pro zvětšení (Jak na Warcraft III přes Battle.net - díl 2.)Klik pro zvětšení (Jak na Warcraft III přes Battle.net - díl 2.)

Replaye

Jsou nedílnou součástí začátků každého hráče. Právě zde si můžete nacvičit taktiku svého profigamerového idolu, právě zde získáte nejlepší teoretické základy, právě replaye jsou klíčem k tomu, aby se z Vás mohl stát hráč, který bude působit sebejistým dojmem a vyvaruje se většiny základních chyb. Replaye Vás naučí, jaké jsou dobré protizbraně proti jednotkám a jaké taktiky jsou u dané rasy nejčastěji hrané (to Vám však nebrání, vymyslet si nějakou novou či modifikovat již jednou použitou..;)) a které slaví úspěch. Replaye jsou důležité taky pro to, abyste se naučili jak postupovat zhruba v první minutě hry, kde Vaše chování rozhodne o tom, zda vůbec máte šanci... Pamatujte však, replaye jsou na internetu ke stažení zrovna pro aktuální verzi hry a NEJSOU zpětně kompatibilní - tj. na verzi hry 1.17 si nepřehrajete replay z 1.14 a na 1.14 si nepřehrajete replay z 1.15. Dávejte proto pozor na nejnovější aktualizace hry, bez kterých si ostatně nezahrajete ani samotnou hru přes internet...:D Vhodné je proto vlastnit originálního Warcrafta...:D (což je asi u hodně z Vás neřešitelný problém;))

Nejlepší replaye ke stažení najdete zde:

WarcraftStrategy.com

Replayers.com
Replays.net
Wcreplays.com
Od teorie k praxi...

Stažené replaye nakopírujete do složky .../Warcraft III/replay a spustíte ve hře Hra jednoho hráče - Spustit záznam. Replay můžete zrychlit či zpomalit, odstranit fog of war a dělat další vychytávky, na které zajisté brzy příjdete!;) Až Vás replaye začnou nudit a budete je znát a hlavně pochopíte, kolik cenných informací Vám daly, můžete se pustit do hraní! Neříkám, že před tím jste nemohli, to bych si nedovolil, ale teď mám na mysli opravdové hraní! Žádné slepé tápání co a jak!

Klik pro zvětšení (Jak na Warcraft III přes Battle.net - díl 2.)Klik pro zvětšení (Jak na Warcraft III přes Battle.net - díl 2.)

Základní rady do začátku...

- je jen na Vás za jakou rasu budete hrát a jakou taktiku zvolíte. Je možné, že Vaše názory a sympatie se obrátí v té době, kdy budete sledovat replaye. Zalíbí se Vám nějaká rasa pro svoje přednosti, či naopak se Vám znelíbí. Také můžete, jako správní fajnšmekři, hrát za random a naučit se za všechny rasy (ale za žádnou pořádně...;)).

- pokud hrajete týmové hry, snažte se navázat komunikaci se spoluhráčem a pokuste se o co největší spolupráci při creepovaní (levelování svého hrdiny zabitím neutrálních jednotek rozesetých po mapě) či případný rush (rychlý útok na nepřítele s hrdinou a pár jednotkama)! Pořádně se domluvte, jakou pojedete taktiku a náležitě zareagujte na případnou absenci anti-airu (jednotky proti vzduchu) či silných pozemních jednotek...

- pamatujte, že hrdina je půl armády. Dbejte o něj a nenechte si ho při každém útoku zabít! Jeho obnovení v Oltáři sice není nijak nákladné, ale dobu, kdy budete bojovat bez něj, budete proklínat ještě hodně dlouho!;) Využívejte kouzel a abilit hrdiny maximálně a nezapomínejte, že dobře vylepšený hrdina může s pomocí několika málo jednotek porazit mnohem silnější armádu. Záleží jen na vaší obratnosti, se kterou ho ovládáte!

- chraňte si pracanty neboť bez těžby zlata a dřeva těžko máte nárok na vyhranou hru!:D Při napadení pošlete pracanty do nor (u Orků), vycvičte z nich domobranu (u Humanů), jděte hrdinně bránit základnu (u Nemrtvích), popřípadě utečte (u Elfů)!:P

Klik pro zvětšení (Jak na Warcraft III přes Battle.net - díl 2.)Klik pro zvětšení (Jak na Warcraft III přes Battle.net - díl 2.)

- obránce má daleko větší výhody než útočník, takže toho patřičně využívejte - lečte se ve studnách, naplňte nory atd. Schovejte jednotky mezi budovy - je velká šance, že v úzkých prostorách bude vždy 1 na 1, což dává takovému Gruntovi (Žumpovi..:D) velkou šanci na pobití více nepřátel...:D

- při útoku na soupeřovu bázi berte sebou 4FUN obléhací stroje (katapulty) - soustředte se na budovy produkující jednotky a farmy!;)

- při boji stahujte zraněné jednotky do základny a dolečte je - v žádném případě nesledujte užasle bitvu a nenechte si pochcípat zbytečně půlku Vaší hrdinné armády!

- bojujte do posledního dechu a nic předem nevzdávejte, již mnohokrát se mi stalo, že se s předem prohrané bitvy stala pohodička největší...;)

- v případě napadení své báze ihned dejte vědět spoluhráči!

- nehrajte zbrkle a snažte se být klidní, vyvarujete se mnoha chybám...:)

- z prohry si nic nedělejte, pokud hrajte týmovky vždycky se vnitřně uklidněte tím, že to podělal spoluhráč (a výslednou tabulku skóre radši rychkle přeskočte)...:D

- a HLAVNĚ NEMACHRUJTE, mohlo by se Vám to vymstít!:D Třeba tím, že se to někdo naučí a aplikuje na Vás bod 2...

V dalším dílu našeho seriálu se dozvíme něco o zkratkách používaných W3 hráči a podíváme se podrobněji na jednu nejmenovanou rasu...


CGwillWin