hw
Co když Uncharted 4 poběží v 60fps na Pro?

Co když Uncharted 4 poběží v 60fps na Pro?
15:17, 13.09.2016

Všude dokola slyšíme 4K 4K 4K nebo HDR HDR HDR, ale to není vše co nám nové Playstation 4 Pro může nabídnout. Kvalitních UHD TV pro hraní a se slušnou podporou HDR (hlavně 10bit panel) je velice poskrovnu a jejich cenovka je v těch vyšších kategoriích. Takže stejně velká část z nás zůstává u FullHD televizí. Má cenu přemýšlet o PS4P?

V Digital Foundry se pokusili najít celkem pádný důkaz, že to za to stojí. Vzali Uncharted 4, které vypadá krásně, ale běží pouze v 30fps. Nasimulovali jak by přibližně hra vypadala v 60fps. Použili k tomu celkem chytrý fígl, který jim navrhl svým videem jiný uživatel youtube. Uncharted 4 obsahuje odemykatelný slow motion (zpomalený) mód. Tudíž DF natočili hru zpomaleně a poté video zrychlili na cílených 60fps.

Co z toho vzniklo vidíte níže. Samozřejmě je to určitá simulace, která neodpovídá 100% realitě, ale ten efekt pro srovnání to má. No neříkejte, že těch šedesát snímků není znát. Ta plynulost je příjemná (nezapomeňte si video pustit ve správné kvalitě). Jak jste na tom vy? Raději více detailů na 30fps nebo stávající detaily a 60fps? Doufejme, že PS4P nám konečně přinese to - o čem měla tahle generace být od začátku - hraní v 1080p60. To 4K HDR pozlátko je spíše bonus (samozřejmě protože nemám 4K HDR TV;)).


DALŠÍ

CGwillWin