Apex Legends je na světě, nový battle royale od autorů Titanfallu si můžete zahrát již nyní

Apex Legends je na světě, nový battle royale od autorů Titanfallu si můžete zahrát již nyní
23:46, 04.02.2019

Sobotní únik informací o chystané novince od studia Respawn Entertainment se potvrdil. Výsledkem toho je oznámení a vydání free-to-play battle royale hry Apex Legends, která se odehrává v univerzu Titanfallu. Přílišnou podobnost s až dosud jedinou IP studia byste ale hledali marně. Například Titáni ve hře kompletně chybí. Místo nich dostanete na výběr z osmi různých postav s odlišnými schopnostmi. Pokud jste si vzpomněli na Overwatch, tak jste doma.

Samotná hratelnost, podoba mapy, pocit ze střelby nebo pohyb postav má potom blízko k Blackout režimu z Call of Duty: Black Ops 4. Právě hráče Blackoutu by mohl Apex Legends zaujmout nejvíce, takže bude zajímavé sledovat, zda a případně jak na konkurenci od EA bude reagovat Activision. Apex Legends přichází i s vlastními nápady. Nejvýrazněji působí možnost oživit i kompletně zabitého spoluhráče. Netradičně působí také omezení na týmy po třech hráčích. Pokud budete hrát sami nebo ve dvou, tak váš tým bude vždy doplněn na požadovanou trojici.

Zvolení free-to-play modelu v režii EA může v hráčích vyvolat lehkou skepsi. Zatím to ale vypadá, že se žádné pay-to-win mechaniky nechystají. Všechen placený obsah včetně loot boxů se má podle vývojářů totiž vztahovat pouze na kosmetické předměty. Platící hráči by tedy v samotném boji neměli získat výhodu. Apex Legends si můžete již nyní bezplatně stáhnout na PS4, Xboxu One nebo skrze Origin i na PC. Níže naleznete trojici trailerů a komentář vývojářů.


DALŠÍ

CGwillWin