Jaký byl rok 2018 a co dalšího letos chystá EA?

Jaký byl rok 2018 a co dalšího letos chystá EA?
06:49, 06.02.2019

Včerejší finanční zpráva EA odhalila či znovu potvrdila mimo jiné, že FIFA 19 byla nejprodávanější konzolovou hrou v Evropě v roce 2018, informovala o vydání Anthem a Apex Legends, stejně jako přidání Plants vs. Zombies, Need for Speed a Star Wars Jedi: Fallen Order do svého repertoáru ještě v tomto roce (pravděpodobně na podzim).

V poznámkách k této zprávě se vyjádřili generální ředitel EA Andrew Wilson a Blake Jorgensen, finanční a provozní ředitel EA. Wilson naznačil, že se chystá ještě jedna hra z univerza Titanfall, ale z předchozích dní je potvrzeno, že se nebude jednat o Titanfall 3. O co přesně půjde se dozvíme v následujících měsících.

As the live service

evolves, Respawn also plans to launch a premium game this year that is a new twist on the Titanfall universe. More to come on that in the months ahead.

Také se vyjádřil k neočekávaně nízkému prodeji nového Battlefield V, který dal za vinu popularitě battle royale módu jiných FPS her a řekl, že Battlefield V prostě neudržel krok, protože se soustředili spíš na single player zkušenost. Také připomněl, že do Battlefieldu se battle royale Firestorm, který slibuje být unikátní zkušeností oproti jiným, chystá v březnovém update. Nakonec vyjádřil zklamání nad některými rozhodnutími (respektive dopady, jaká tato rozhodnutí měla), která společnost učinila, uznal jisté chyby a představil některé z vizí do budoucna. Hlavně vyzdvihl novou hru Star Wars Jedi: Fallen Order, na které pracuje třeba bývalý ředitel série God of War. Na detaily si ale budeme muset počkat.



Blake Jorgensen mluvil hlavně o penězích, procentech a podobně, ale v těch částech, které se daly číst (a neusnout u nich), potvrdil vše, co už řekl Wilson.

We will launch Star Wars Jedi: Fallen Order, a new Plants vs. Zombies shooter and a new Need for Speed. We have modest expectations for Battlefield and Anthem live services, given that they are not yet proven.

Na závěr ještě adresoval budoucnost společnosti ve smyslu jejího postavení na scéně.

Our industry is growing, and we know expectations for EA are high. As we take action to address our challenges, our underlying business is strong, our pipeline is robust, our teams have amazing talent, and we’re confident for the future.

DALŠÍ

CGwillWin