hw
Sledujte ukážky z hier na konzolu Intellivision Amico

Sledujte ukážky z hier na konzolu Intellivision Amico
13:26, 28.01.2020

Projekt Intellivision Amico, ktorý sa od 10. 10. 2020 začne predávať po celom svete, je modernizáciou legendárnej konzole Intellivision od spoločnosti Mattel, ktorá bola na trhu medzi rokmi 1979 a 1984. Celkovo sa jej predalo len 3 milióny kusov a samotný Mattel vďaka tejto platforme takmer zbankrotoval. Tak či onak, história je už dnes len malou súčasťou návratu tejto primárne kooperačnej hracej sústavy, ktorá si chce nájsť miesto na preplnenou trhu roku 2020.

Deväť mesiacov do štartu však máme konečne šancu pozrieť sa aj na nejaké tie úvodné hry a to konkrétne duo Astromash (1981) a Night Stalker (1982). Ide o klasické arkádové záležitosti, ktoré prešli technickou modernizáciou a vďaka možnostiam systému Intellivision Amico, môžu potešiť súčasných milovníkov retro koncepcie. Ostatne pre nikoho iného sa tento veľký návrat ani nechystá a úvodný počet vyrobených konzol za sumu 299 Dolárov bude vysoko limitovaný. Vôbec najväčším ťahákom a dôvodom prečo sa o túto platformu zaujímať, je z môjho pohľadu exkluzivita v podobe návratu kultového červíka menom Earthworm Jim.

Spoločnosť Intellivision Entertainment, za ktorou stojí hudobník Tommy Tallarico, si totižto najala pôvodných autorov tejto originálnej 2D série, aby im pripravili regulárne a úplne nové pokračovanie len pre Intellivision Amico. Ak sa však konzola nebude predávať a straty naberú poriadny spád, nevidím dôvod, prečo by sme sa nového Jima nemali dočkať aj v nejakom porte na ďalšie systémy. Nateraz to ale beriem ako fakt a rovnako tak si môžeme spoločne pozrieť ukážky z hore spomínaných titulov Astromash a Night Stalker, ktoré dokonalo reprezentujú filozofiu modernej obrody systému Intellivision.


DALŠÍ

CGwillWin