Mistrovství světa F1 se přesouvá do virtuálního světa

Mistrovství světa F1 se přesouvá do virtuálního světa
20:56, 23.03.2020

Vlivem šíření koronaviru nového typu se odkládá spousta akcí. Nejinak je tomu ve světě formule jedna, kde byla zrušena/odložena část sezóny. Jeden z pilotů McLarenu Lando Norris zburcoval své kolegy, z řad pilotů současných i minulých, sportovců z jiných odvětví, mechaniků, testovacích jezdců apod., aby se pod oficiální záštitou jeli závody virtuálně za pomocí F1 2019 od Codemasters. Prvním takto konaným závodem byla velká cena Bahrajnu.

Tedy všichni virtuální piloti sedí pohodlně doma ve svých kokpitech a připravili se na první závod. Aby byly závody vyrovnanější, tak amatérští jezdci mají snadnější jízdu, díky některým automatickým asistentům, které hra umožňuje.



Tento závod dokonce vysílala britská satelitní společnost Sky. U nás například kanál Sport 2. Pochopitelně přinášíme průběh závodu v záznamu níže v novince. Kvůli technickým problémům byl závod zkrácen z původních 28 kol na polovinu. Vítězem se stal čínský testovací jezdec Renaultu Guanyu Zhou.

Další závody budou pokračovat dle oficiálního harmonogramu mistrovství světa. Tzn., další závod se uskuteční 5. dubna s Vietnamského okruhu, následovat bude 19. dubna čínský okruh atd. Pokud do konce května nebude situace dovolovat pořádat závody, tak jak je známe, tak bude využívána tato virtuální podoba.

DALŠÍ

CGwillWin