Pripravuje Bloober Team nový Silent Hill?

Pripravuje Bloober Team nový Silent Hill?
12:26, 21.02.2021

Je asi načase pomenovať veci tak ako sú. Japonský gigant Konami, ktorého posledné roky zaujímala viac produkcia hracích automatov a eSport hardvéru, sa začína rozpamätávať na časy kedy ich logo zdobilo tie najoriginálnejšie a najkvalitnejšie videohry vôbec. Trezor majú ostatne natlačený až po strop licenciami, ktoré by túžil využiť nejeden kvalitný vývojársky tím a podľa najnovších správ, sa práve toto konečne aj udeje.

Presuňme sa teraz do Poľska, kde sídli čoraz viac populárnejšie štúdio Bloober Team, teda zoskupenie stojace napríklad za úžasným návratom značky Blair Witch. Bloober nám pred pár mesiacmi ponúkol svoj vôbec najnovší survival horor The Medium, ktorý sa celkovou inšpiráciou silno opieral o univerzum Silent Hill, čomu dozaista pomohol aj spoluautor hudby Akira Yamaoka (strojca kultových tónov série SH). Šéf Blooberu, Pioter Babien, nedávno v jednom interview uviedol; že jeho tím už úpenlivo pracuje na novej hre a ide o zavedenú hororovú značku, ktorú bude vydávať rovnako celosvetovo populárna a veľká spoločnosť. Čo nám to dosť sugestívne naznačuje?

Tejto zaujímavej správy sa okamžite chytil novinár s kontaktami napojenými na rôzne zdroje a ten zistil, že Konami sa pred pár mesiacmi rozhodlo zmeniť svoj doterajší prístup voči poskytovaniu licencií na vlastné IP a názov Silent Hill už figuruje minimálne v dvoch aktívnych a skúsených štúdiách. Pred dlhším časom sa údajne o získanie tejto cennej licencie pokúšala rovnako známa spoločnosť Supermassive Games (Until Dawn), ale to sa im vtedy nakoniec nepodarilo, keďže v danom čase ešte Konami sedelo na zlatých vajciach a s nikým sa nebavilo. Svitá nám, milovníkom série Silent Hill, tak konečne na lepšie časy?


DALŠÍ

CGwillWin