hw
recenze
Genesis Radium 400

Genesis Radium 400 - recenze
Genesis Radium 400 - recenze
12:00, 15.07.2021

Neviem, ako to máte v hlave nastavené tam u vás doma, každopádne ja osobne mám poľskú značku Genesis nesmierne rád. Príde mi vyložene sympatická, a to hneď v dvoch rovinách. Tá prvá sa dotýka ich filozofie prinášať na trh cenovo dostupný hardvér, s akým sa nemusíte po roku intenzívneho používania okamžite lúčiť za zvuku plastu padajúceho do prázdneho kontajneru a tá druhá poukazuje na ich snahu inovovať a skúšať strkať prsty aj do prémiových kategórií. Je samozrejmé, že nie vždy sa im takto koncipovaný hardvér vyložene podarí a sem tam sa jednoducho onen tlak na nižšiu kvalitu s aspoň čiastočnou maržou ukáže až v rukách jemne rozladeného zákazníka, ale v drvivej väčšine prípadov stojí za ich logom adekvátna kvalita. V tomto duchu a s radosťou spomínam na test profesionálneho štúdiového mikrofónu Radium 600, ktorý moje slová toho času len a len podtrhol. Ostatne po recenzii samotnej som mikrofón daroval svojej dobrej kamarátke a súčasne profesionálnej streamerke, ktorá si ho nevedela vynachváliť a dokonca ho uprednostnila pred oveľa populárnejšou konkurenciou s technológiou Blue VO!CE. Aj preto som nesmierne rád, že vám v nasledujúcom texte budem môcť sprostredkovať môj názor na ďalší zásek do radu Radium, ktorý nesie číselné označenie 400. Poďme na vec!

Prvý dojem

Klik pro zvětšení (Genesis Radium 400 - recenze)

Klik pro zvětšení (Genesis Radium 400 - recenze)

Prvý dojem je nesmierne dôležitý, či už podávate dobre vydezinfikovanú ruku potencionálnemu životnému partnerovi, alebo rozbaľujete hardvér, s akým sa chystáte prežiť rovnako významný kus vášho pracovného či osobného života. Genesis Radium 400 je sotva osemdesiat eurový balíček plný príslušenstva, z ktorého sa vám už po rozbalení krabice jemne zakrúti hlava. Máme tu pop filter určený pre prskajúce lamy, penovú hubku ideálnu do zimného počasia, ale predovšetkým špeciálny košík schopný odfiltrovať akékoľvek mechanické a hlavne nechcené vibrácie. Toto všetko je možné pripevniť o pohyblivé rameno s obrovským funkčným využitím v zmysle dosahu. Aj keď to tak možno z priložených obrázkov nevyzerá, inštalácia celého setu, ako aj následné používanie, je otázkou niekoľkých ťahov zápästím. Výrobca tu siahol po prémiových materiáloch a ak dáme bokom už spomínanú penu a filtre, ostane nám na stole poctivá zmes hliníku a kovu. Všetky mechanické časti pôsobia dostatočne pevne a ani po rokoch používania dozaista nestratia hybnosť a funkciu, pre ktorú boli odliate v čínskych manufaktúrach. Mimochodom, mikrofón samotný si vďaka variabilite ramena môžete nastaviť do akejkoľvek pozície sa vám zachce a nech už dávate prednosť retro spusteniu od zhora smerom dole, alebo prípadne opačnej inštalácii, predstavivosti sa tu medze nekladú.

A čo prezentácia pán zvukár?

Klik pro zvětšení (Genesis Radium 400 - recenze)

Klik pro zvětšení (Genesis Radium 400 - recenze)

Dobre, už vieme, že tento dizajnovo krásny kus hardvéru vám skrášli váš herný alebo pracovný kútik, avšak ako je na tom po stránke zvuku? Kapacitný mikrofón s kardioidnou polarizáciou je v tomto prípade schopný snímať tok zvukových vĺn prichádzajúcich z prednej strany a naopak potláčať ruchy v pozadí. Ide preto o nástroj vhodný na podcast, herný alebo iný stream či priamo sociálnu komunikáciu prostredníctvom PC. Jeho jediná konektivita spočíva v priamom USB prepojení s počítačom a inštalácia je prostá ako bulharská prostitútka - zapojí si to aj váš najmladší syn a ešte ten deň rozbehne svoju žiarivú YouTube kariéru plnú sĺz a plaču. Ešte než si nižšie pustíte moju vlastnú nahrávku, ktorú som spravil práve cez Radium 400, určite stojí za zmienku skutočnosť, že mikrofón samotný som používal viac než dva mesiace, a to v rôznych už vyššie spomenutých programoch. Ani v jednom prípade ma tento produkt nenechal v štichu a fungoval bez akýchkoľvek kvalitatívnych odchýliek. Kto by snáď potreboval upravovať svoj hlasový fond pomocou dodatočnej postprodukcie, v tomto prípade sa bude musieť uspokojiť so separátnym softvérom, keďže daný mikrofón od firmy Genesis nemá v sebe žiadne takéto možnosti. Dokonca do jeho kovového tela nemôžete zasunúť ani slúchadlá či akokoľvek regulovať intenzitu hlasitosti a prelínania hlasu s pozadím - dizajn a celkové prevedenie je jednoducho priamosť a čistota.

Retro, aké mám rád

Klik pro zvětšení (Genesis Radium 400 - recenze)

Klik pro zvětšení (Genesis Radium 400 - recenze)

Slovíčko retro je skutočne a dozaista na mieste. Stačí, ak si prezriete jednoduché, ale z praktického hľadiska potrebné, linky tohto produktu a okamžite vám bude jasné, k čomu presne bol zostrojený. Je to poctivý a schopný mikrofón, s akým sa nebudete hanbiť vylepšiť svoju domácu lomeno pracovnú zostavu. Musím vás, audiofilov, však vopred varovať pred zdĺhavosťou dodatočnej regulácie všetkých vrstiev prezentovaného hlasu v zmysle nastavení. Kto si ale vyložene nepotrpí na nejaké prehnané puntičkárstvo ohľadom audio vĺn, nebude sa musieť v tomto prípade s ničím extra trápiť. A teraz si poďte vypočuť autentickú surovú nahrávku bez akýchkoľvek úprav, ktorá bola vytvorená prostredníctvom v tomto texte výhradne spomínaného mikrofónu Genesis Radium 400.



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Genesis Radium 400 - recenze)


CGwillWin