Originálny český projekt INSIDERS vás povodí po ľudskom tele

Originálny český projekt INSIDERS vás povodí po ľudskom tele
07:01, 18.10.2021

Křeček v noční košili či Byl jednou jeden život, to sú z môjho pohľadu asi dve najzásadnejšie premisy lokálneho folklóru v súvislosti s túžbou laika zmenšiť sa na úroveň bunky a skúsiť sa poprechádzať po nekonečných zákrutách nášho komplikovaného a stále nie úplne pochopeného ľudského organizmu.

Vďaka Brnianskemu indie štúdiu ANG People s.r.o., sa tento sen môže predsa len naplniť a to v interaktívnej podobe sci-fi adventúry s názvom INSIDERS. Jej predčasná verzia je už niekoľko mesiacov dostupná prostredníctvom Steamu a aktuálne sme sa dozvedeli, že na 29. 10. 2021 pripadne jej plné vydanie. O čom to celé je sa dozviete prostredníctvom tlačovej správy pod čiarou a ja len dodám, že ten pocit chuti pustiť sa do bádania poháňaného tokom vlastného krvného obehu, asi budeme medzi sebou zdieľať vo väčšej forme a je úplne jedno či ste sa pri prvej vete tejto novinky chytili za nos alebo za hlavu.

Svět pro průzkumníky a dobrodruhy. Je to single-player, open world, survival hra pro PC (Windows), zasazená do světa uvnitř lidského těla.

Na hráče čekají tyto úkoly:
  • objevování otevřeného světa plného nebezpečí
  • pilotování lodě na mapě krevního řečiště, ledvin, mozku
  • dolování surovin
  • budování základny, továren a skladů
  • vyrábění zbraní, lodních komponentů a dalších předmětů
  • souboje s nebezpečnými viry, bakteriemi a parazity
  • skenování organismů
  • pěstování vlastních bakterií
  • péče o mozko-žravého parazita
  • rozbíjení ledvinových kamenů
  • vědecké mise

  • Přidej se k výpravě do nitra lidského těla. Čeká tě obří otevřený svět se spoustou možností. Bojuj s coronavirem tváří v tvář v mikro lodi MS Primula. Najdi lék na rakovinu. Vytvářej vlastní bakterie. Znič ledvinové kameny. To jsou jen některé výzvy, na které narazíš jako hráč v tomto unikátním světě.

    Tvoje loď potřebuje palivo a vzduch, aby udržela systémy v chodu. Můžeš získat suroviny z mrtvých mikrobů nebo těžit minerály obsažené v krvi. Můžeš vytvářet zbraně a těžební lasery, štíty, motory a další lodní komponenty. Můžeš vylepšit lodní software, abys získal větší rychlost a více energie.

    Loď může používat štíty pro blokování nepřátelských útoků nebo použít úhybné manévry. Pro boj se dají použít kanony a paprskové zbraně. Pomocí laserů můžeš řezat a těžit minerály. Časem se naučíš vyrábět lepší zbraně pro boj se silnějšími protivníky a pomocí vylepšených laserů budeš těžit minerály rychleji.

    Na mapě můžeš najít havarované lodě předchozích výprav. Tyto vraky obsahují suroviny, speciální předměty, vylepšené zbraně a lodní komponenty.

    Poslední rozšíření vydané 5. října 2021: Ledviny

    V novém rozšíření, které vyšlo 5. října, se nyní můžeš odvážit do ledvin. V ledvinách se naučíě pěstovat vlastní bakterie pomocí naskenovaných vzorků DNA. Bakterie s ti pomohou v boji nebo poslouží k přenášení surovin. Při tom se ale musíš vyhnout asteroidovým bouřím ledvinových kamenů, aby nedošlo k poškození tvojí lodi. Rozšíření ledvin také obsahuje nové úkoly, příběhy a novou mocnou zbraň.


    DALŠÍ
    
    CGwillWin