Microsoft kupuje Activision Blizzard!

Microsoft kupuje Activision Blizzard!
15:07, 18.01.2022

Tohle asi nikdo nečekal a přišlo to jako blesk z čistého nebe či sekera vražená do zad. Není to tak dlouho, co Microsoft koupil společnost ZeniMax Media, pod níž spadá např. Bethesda a tehdá za ni zaplatil 7 a půl miliardy dolarů. Ale to už je prakticky zapomenuto, protože nyní spolkne mnohem větší sousto – Activision Blizzard .

Pod Microsoft tak spadnou značky jako World of Warcraft, Starcraft nebo Diablo a další. Samozřejmě včetně studií jako Blizzard Entertainment, Infinity Ward, Radical Entertainment nebo Raven Software. Celá akvizice pak stála nebo bude stát, než bude úplně uzavřena, celkem 68,7 miliardy dolarů což je zhruba 1,5 bilionu korun.

Prozatím budou obě společnosti fungovat samostatně, ale po dokončení akvizice se budou zaměstnanci zodpovídat vedoucímu herní divize Philu Spencerovi. Ten v rámci prohlášení uvedl, že Game Pass má momentálně přes 25 milionů předplatitelů a díky nejen nové akvizici se bude zajisté rozrůstat. Akvizice má podle Phila zároveň pomoci urychlit plány s Cloud Gamingem, které Microsoft v minulosti rozjel. Zdá se, že v souboji Microsoft vs. Sony právě redmontský gigant zasadil svému soupeři těžký pravý hák, ze kterého se bude japonská firma jen těžko vzpamatovávat. Možná.

Pokud bychom teď měli spekulovat, mohlo by se ve výsledku stát, že společnost do budoucna značky jako Diablo či CoD od PlayStationu úplně odřízne a spokojí se s prodeji na PC a Xboxu. To jsou však jen doměnky a uvidíme, jak se situace vyvine.

A co říkáte na tohle nečekané oznámení Vy? Jste rádi nebo se bojíte co z akvizice vznikne?


DALŠÍ

CGwillWin