Game Pass sa naplní hrami od Activision Blizzard, kedy to však bude?

Game Pass sa naplní hrami od Activision Blizzard, kedy to však bude?
10:24, 19.01.2022

Včera padla na svet hier a v podstate aj svet vysokého biznisu jedna obrovská bomba. Spoločnosť Microsoft respektíve jej herná Xbox divízia pohltí ďalšie veľké meno a nejde o nikoho menšieho než o Activision Blizzard.

Celý proces však nebude len tak z jedného dňa na druhý a minimálne do polovice budúceho roka budú spomenuté dve firmy fungovať v právnom ponímaní ako samostatné spoločnosti a následne dá Bobby pápá a odíde do dôchodku. A tu je práve problém, ktorý sa môže ešte prípadne navýšiť so zásahom zo strany regulačných úradov, ktorým by sa nemuselo páčiť, že po Bethesde ide MS do ďalšieho takto veľkého nákupu a mohol by mať k tomu pár pripomienok.

Za predpokladu, že im nič vadiť nebude a obchod posvätia, užívatelia Xbox Game Passu sa budú môcť začať tešiť na príchod značiek ako Call of Duty, Overwatch či Diablo. Toto všetko sa ale stane najskôr koncom šiesteho mesiaca roku 2023, čo je ešte skutočne dosť ďaleko, keďže práve v tom čase končí koniec ďalšieho fiškálneho roka. Game Pass má v súčasnosti viac než 25 miliónov užívateľov a tento údaj práve s akvizíciou Activisionu len a len porastie.


DALŠÍ

CGwillWin