osobnost
Ron Gilbert sa stal terčom nezmyselných útokov

Ron Gilbert sa stal terčom nezmyselných útokov
15:30, 30.06.2022

Americký a legendárny herný dizajnér, programátor a producent Ron Gilbert (58 rokov) sa aktuálne stal terčom nezmyselných útokov od internetových "špecialistov" na všetko. Po tom ako sme pred pár dňami mali možnosť vidieť prvý gameplay trailer na chystaný návrat do kultového sveta Monkey Island (tento rok na PC a Switch), na osobný online blog pána Gilberta nabehla partia ľudí s cieľom diskreditovať jeho prácu na základe osobného postoja voči grafickému artu jeho novej hry.

Začali na neho osobne útočiť a správať sa ako teliatka, na čo Ron zareagoval vypnutím komentárov a neskôr aj rozhodnutím, že už o hre samotnej na internete nebude diskutovať. Takto všetci hráči, ktorých jeho inside informácie zaujímali, doplatili na spomínaných nespokojných odborníkov. A čo že sa im to vlastne nepáči? Vraj hra nevyzerá ako pred 30 rokmi.

Na toto zareagoval aj autor vetou, začiatok citátu, Return to Monkey Island možno nie je výtvarný štýl, ktorý ste chceli alebo očakávali, ale je to výtvarný štýl, ktorý som chcel ja. Koniec citátu.

A presne to je vlastne celá podstata tej slepej idei, ktorú často nadobudne istá sorta konzumentov, kde si s radosťou pretvárajú sotva ohlásené dielo vo svoj obraz.


DALŠÍ

CGwillWin