Sony kupuje Savage Game Studios

Sony kupuje Savage Game Studios
22:06, 29.08.2022

U Sony zřejmě usoudili, že si nic dlouho nekoupili a chtělo by to něco speciálního. Přeci jenom konkurence je veliká a zájem o nezávislá studia roste každým dnem. Vládci PlayStationu si však tentokrát řekli, že na to půjdou trochu jinak a tak tentokrát koupili studio s poněkud odlišnou tvorbou. Novým přírůstkem do sbírky se tak stává Savage Game Studios.

To mělo doposud na svědomí hry pro mobilní platformy a do budoucna tomu zřejmě nebude jinak. Společně s oznámením akvizice a přivítáním do rodiny totiž šéf PlayStation Studios Hermen Hulst oznámil založení nové mobilní divize PlayStationu. Ta bude pracovat nezávisle na vývoji pro hlavní platformu a už nyní údajně pracuje na něčem velkém.

Jeví se to jako vcelku logický krok ze strany Sony, neboť mobilní telefony a tablety se se vzrůstajícím výkonem a možnostmi stávají stále častějšími společníky pro minimálně krátké cesty například MHD a trh s hrami pro ně určenými jen roste. Společnost tak do budoucna zřejmě nechce nic ponechat náhodě a z tohoto trhu si také kus urvat. Nám nezbývá, než popřát studiu štěstí a těšit se co velkého si pro nás tedy chystá.


DALŠÍ

CGwillWin