Klasická adventúra Unusual Findings má v sebe Stranger Things vibrácie

Klasická adventúra Unusual Findings má v sebe Stranger Things vibrácie
12:15, 14.09.2022

Spoločnosti Epic Llama sa v minulom roku podarilo presvedčiť viac než 650 nadšencov do point-and-click adventúr k tomu, aby im predčasne zafinancovali vývoj klasickej adventúrky Unusual Findings. Vybraná suma pomohla sen spomenutých autorov dostať do reálnych kontúr a dnes tak stojíme už len pár týždňov od vydania hotového produktu vo verziách pre PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One a Nintendo Switch.

Ja osobne zbožňujem klasické "klikačky" čo určite dobre viete, ostatne stačí sa pozrieť na ponuku našich recenzií, a preto som si nemohol nechať utiecť ani recenzovanie Unusual Findings. Ešte než vám k danej hre budeme vedieť povedať niečo konkrétne, máme tu aspoň trailer a informácie vedúce ku správnemu pocitu, že daná adventúra je tým skutočným reprezentantom interaktívnej Stranger Things atmosféry dneška.

V malom vidieckom mestečku je čas Vianoc, ale kamaráti Vinny, Nick a Tony na darčeky nemyslia. Chlapci majú v ruke káblový dešifrovač a od dešifrovania kanálov ich delí už len jedno pootočenie antény. Namiesto explicitného obsahu však nájdu znepokojujúci núdzový signál z vesmírnej lode, ktorá núdzovo pristála na okraji lesa.

Keď sa v lese objaví obrovský mimozemšťan, veci sa náhle zvrtnú. Tvárou v tvár hrozbe pre svoje rodiny, priateľov a samotnú existenciu sa chlapci pustia do nadčasového vyšetrovania v dobe požičovní VHS, uctievania sci-fi a novej vlny.

Neobyčajné nálezy praskajú vo švíkoch srdcervúcimi odkazmi, šikovnými easter egami a dokonca aj licencovanou hudbou, ako napríklad "You Spin Me Round (Like a Record)" od Dead or Alive, a môžu sa pochváliť dokonalou atmosférou 80. rokov, pričom posúvajú žáner point-and-click vpred a zostávajú verné svojim koreňom.

Toto dobrodružstvo je síce stvárnené v nostalgickom 16-bitovom umení, ale pixel-hunting nechajte v minulosti vďaka praktickému asistenčnému režimu, ktorý zvýrazňuje všetky klikateľné body záujmu. V napínavom príbehu s plnohodnotným hlasovým prejavom čerpajúcim inšpiráciu z klasických filmov tejto éry, ako sú The Goonies a The Lost Boys, urobte významné rozhodnutia, ktoré zmenia hru. Napíšte si vlastný scenár na ceste k desiatkam možných koncov a výsledkov.

Mnohé rozhodnutia a dialógové voľby priamo ovplyvňujú vzťahy a príbeh - niektoré hádanky a oblasti dokonca neuvidíte pri každom hraní! Vyzvite deti v arkáde Laser Llamas, naučte sa nové triky v obchode s komiksami Emerald Sword a hľadajte stopy v požičovni Video Buster. Pohupujte sa pri groovy soundtracku, miešajte dohromady predmety z inventára, aby ste našli riešenia hádaniek, a nerobte si starosti, kam cesta povedie - len proste nasávajte pamiatky a herné zážitky desaťročia.

"Filmy, hudba a hry 80. a začiatku 90. rokov boli viac než len 'skvelé' - podnietili našu zvedavosť, vycibrili našu myseľ a pripravili pôdu pre ľudí, ktorými sa staneme," povedal Hernan Lopez, herný dizajnér spoločnosti Epic Llama. "Ak vám to znie podobne, považujte Unusual Findings za náš milostný list a zároveň za spôsob, ako sa odvďačiť ére, ktorá nás stvorila - adventúru presiaknutú hrejivou nostalgiou, ktorá k žánru pristupuje s moderným rozmachom."

Hra Unusual Findings bude uvedená na trh pre PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch a Windows PC prostredníctvom služby Steam za 19,99 USD v stredu 12. 10. 2022. Bude podporovať angličtinu, ruštinu, francúzštinu, taliančinu, nemčinu, španielčinu, zjednodušenú čínštinu, poľštinu a portugalčinu v textových jazykoch, s hlasovým herectvom v angličtine a ruštine.


DALŠÍ

CGwillWin