Counter-Strike 2 oficiálně představen!

Counter-Strike 2 oficiálně představen!
21:50, 22.03.2023

Dnes snad neexistuje hráč, který by neznal legendu mezi hrami jako je Counter-Strike. Titul, který se ještě dnes hraje po celém světě, ale do kterého už ovšem notné hlodá zub času. Což si asi řekli už i u Valve a proto se Counter-Strike: Global Offensive po 11 letech od vydání konečně dočká svého nástupce, a to ještě letos.

Ačkoliv přesné datum nebylo uvedeno, spustili tvůrci prezentaci ve které je kromě jiného uvedeno, že se hry dočkáme již letos v létě. A to samozřejmě přes Steam, kde bude možné CS:GO upgradovat na novou gamesu, přičemž není jasné, zdali GO zanikne nebo zůstane nadále funkční. CS2 každopádně poběží na enginu Source 2. Osobně přiznávám, že jsem na CSko neskutečná lama na což mám očité svědky, ale sám jsem zvědav jak bude nový díl vypadat.

Tady to přeci znám!

Tvůrci se netají tím, že výraznou změnou díky novému enginu projdou samozřejmě mapy a to na třech úrovních. Mirage, Dust 2 a Train se dočkají "pouze" nového nasvětlení a úpravy viditelnosti postav. Oproti tomu mapy jako Nuke projdou procesy, které je udělají více reálné, respektive materiály, které se v daných úrovních nachází včetně odrážení světla a osvětlení. Nestarší lokace jako například Overpass čeká přepracování od základu. Vývojáři nicméně slibují, že zachovají Genius Loci a hráči tak nepřijdou o své těžce natrénované skilly.

Je libo kouř?

Jedním z neodmyslitelných pomocníků je bezpochyby kouřový granát. I ten na základě hráčů projde upgradem a to nemalým. Kromě toho, že má dým respondovat se svým prostředím a rovnoměrně ho vyplňovat, zároveň bude i reagovat na dění okolo něj. Pokud si tedy skrz clonu vystřelíte, na chvíli se vytvoří díky náboji tunel, kterým bude možné vidět skrz než se kouřová clonu znovu uzavře. Už vidím ty strategické možnosti využití.

Nové servery?

Ok, tohle není asi úplně novinka pro amatéry Cska jako jsem já, ale v současné verzi jsou údajně stížnosti na to, že servery reagují s jistým zpožděním na to co děláte a co vidíte, protože fungují na systému počtu aktualizací za jednu sekundu (tickrate). Logicky, čím více ticků, tím přesnější odezva střel, granátu atd. Servery Valve však byly údajně až o polovinu méně výkonné než ty na profesionálních úrovních. Shame. To však s příchodem CS2 bude již minulostí a hráči dostanou odezvu nejen na svoji reakci, ale všechno co se kolem nich děje okamžitě.

Mohu se přidat k testování?

Nikoliv drahý spoluhráči. Pokud jsi hoden, vyberou tě samotní vývojáři a tuto radostnou informaci ti sdělí skrze hlavní nabídku v menu CS:GO. Pokud tam nic nemáš tak jsi svými statistikami nezaujal a brány tester worldu ti zůstanou prozatím uzavřeny. Snad ti zůstane alespoň malou útěchou, že díky implementaci CS2 jako bezplatného upgradu na GO, ti zůstanou všechny tvé skiny a předměty z inventáře, které navíc díky novému enginu budou dle vývojářů vypadat ještě lépe.

Kdo z Vás se těší a znovu se vrhne oprášit své skilly?

DALŠÍ

CGwillWin