Nejnovější stolní Marvelovka bude rovnou česky

Nejnovější stolní Marvelovka bude rovnou česky
08:00, 31.03.2023

Země je v ohrožení zlými silami, které chtějí zničit svět jak ho známe. Zachránit ho může jen hrstka hrdinů. Nepřátelští nohsledi se blíží a nebezpečí hrozí zejména nevinným, a tak musí hrdinové zasáhnout a společnými silami plány padouchů zastavit a tím svět zachránit. Zvládnou to ale včas? Novinka z dílny Fantasy Flight Games se jmenuje Marvel D.A.G.G.E.R. a je to plně kooperativní desková hra pro 2-5 hráčů plná ikonických hrdinů i padouchů ze světa Marvelu.

Klik pro zvětšení (Nejnovější stolní Marvelovka bude rovnou česky)

Hlavní hybnou silou hry je týmová práce tváří v tvář nebezpečí a časovému presu, hráči budou muset spolupracovat, aby proti silným nepřátelům obstáli, a to pomocí své tajné zbraně: propracovaných kombíček. Pomocí jedněch žetonů budete své hrdiny posilovat, aby úspěšněji prováděli své akce, ale jiné žetony budou zase boostovat padouchy, kteří vás budou bezhlavě rubat. Zatím nejsou odhalené všechny mechaniky, jen tyhle základní, takže se budeme těšit na všechny možné kombinace, které si budeme moct zanedlouho vyzkoušet i doma.

Klik pro zvětšení (Nejnovější stolní Marvelovka bude rovnou česky)

Každý hrdina je unikát a během hry odemyká různá posílení, která však nejlépe (a někdy taky pouze) fungují pouze, je-li ve hře jejich DAGGER protějšek. Týmová práce nabude nové podoby pomocí speciální karty, kterou oba hrdinové sdílí a každý postupně nabíjí její aktivaci, až dokud ji není možné použít, spotřebovat a spustit její efekt. Ten bude často klíčový k vítězství, ale jak přesně, zatím není úplně jasné.

A bude i česky

Díky českým partnerům FFG, společnosti Blackfire, od kterých si snad urveme i kousek k recenzi, ostatní Marvelovky u nás zatím sbírají samou chválu (měli jsme tady United, Rukavici nekonečna i Champions se Vzestupem Red Skulla). K dispozici budete mít celkem 20 hrdinů rozdělených do deseti párů, protože, jak jsem naznačil výš, kombinace a spolupráce jsou nejen žádoucí, ale dokonce stěžejní k vítězství. Hra slibuje kopec znovuhratelnosti, na což jsme u tohoto typu zvyklí, a díky spoustě kombinací je to i snadno uvěřitelné.

Klik pro zvětšení (Nejnovější stolní Marvelovka bude rovnou česky)

Desková hra Marvel D.A.G.G.E.R. vychází ve světovém i českém vydání v červnu.


DALŠÍ

CGwillWin