Phil Spencer se kaje za Redfall!

Phil Spencer se kaje za Redfall!
23:10, 04.05.2023

Pokud bychom měli v poslední době hledat nějakou hru od které možná hráči čekali mnoho a nedostali skoro nic, byl by hlavním adeptem určitě Redfall. Titul sbírá podprůměrná hodnocení i když v naší recenzi si Lukáš vcelku liboval. Je ovšem pouze výjimkou potvrzující vlnu nevole a nespokojenosti, která se komunitou šíří a tak se dalo očekávat, že brzo bude muset někdo vystoupit s pokorným prohlášením.

Pomyslným obětním beránkem se stal sám obchodní ředitel divize Xboxu Phil Spencer. V jednom z rozhovorů vyjádřil nespokojenost s tím, jak byl titul přijat a v jakém je stavu, přičemž slíbil do budoucna změny. Při grilování Phil přiznal, že se studiu příliš nepovedla komunikace s veřejností z čehož se sám cítí být částečně zodpovědný. Netransparentnost vývoje a malá prezentace jsou prý jedněmi z důvodů, proč je hra tak špatně přijímána. Uznal samozřejmě i chyby technické (co jiného mu taky zbývá), kterým vévodí prozatím absence režimu 60 FPS.

O tom se mluvilo již před pár týdny a je trochu záhadou, proč Microsoft nebo některý z nižších pohlavárů vydání hry nezařízli, když viděli v jakém stavu těsně před vydáním je. Podle Spencera studio už při prezentacích vědělo, že hra sice bude mít 60 FPS, ale až časem a pro konzole bude při vydání dokonce režimu pouhých 30 FPS. Snad doufali v mírnější kritiku hráčů nebo že se z průšvihu vyhrabou rychlou sérií patchů. Dojem ale může hra udělat jen jeden, což ví i Phil, když mluvil o lítosti nad zklamáním hráčské komunity. Celé to tak trochu připomíná pokažený start Cyberpunku, který však po sérii oprav chytil druhý dech i díky doprovodnému seriálu Edgerunners, s čím Redfall rozhodně počítat nemůže.

Ačkoliv F.S. do budoucna přislíbil změny co se komunikace vývojářů s hráči týká, uznal také, že o dalších novinkách může komunitu informovat místo něj už možná někdo jiný. Trochu tak odkazoval na vcelku průměrná hodnocení, která si hry pod taktovkou Microsoftu v poslední době odnášejí, což může samozřejmě stát hlavu i jeho, nehledě na aktuální katastrofu. Na druhou stranu potvrdil, že vývojáři jsou si vědomi v jakém průšvihu upíří střílečka je a pracují při maximálním nasazení, aby hru fixnuli as soon as possible. Celou záležitost pak přirovnal k Sea of Thieves, které rovněž bylo při vydání těžce problémové a postupem času se údajně vypracoval.

Nechme se tedy překvapit. zdali budou mít upíři do budoucna krvavé hody a vyhrabou se z nejhoršího nebo budou brzo odsouzeni k věčnému pobytu v temnotách, kdy po nich časem ani pes neštěkne.

DALŠÍ

CGwillWin