Nová Zelda prodala za tři dny deset milionů kopií

Nová Zelda prodala za tři dny deset milionů kopií
13:18, 18.05.2023

V prvních třech dnech od svého vydání v pátek 12. května se po celém světě prodalo více než 10 milionů kopií hry The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, což z ní dělá nejrychlejší prodávaný díl v celé sérii. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom se rovněž stalo nejrychleji prodávanou Nintendo Switch hrou v Evropě a zároveň nejrychleji prodávanou Nintendo hrou na jakoukoli konzoli v rámci Evropy.

„I ve svém sedmém roce si Nintendo Switch udržuje momentum, kdy zažívá silné prodeje, jak ostatně aktuálně demonstrují rekordní prodeje novinky,“ říká prezident Nintendo of Europe Stephan Bole. „Jsme vděční za podporu hry The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom od fanoušků a těšíme na jejich dobrodružství i výtvory v Hyrule,“ pokračuje Bole.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom je přímé pokračování hry The Legend of Zelda: Breath of the Wild. V tomto titulu se hráči vydají objevovat zemský povrch Hyrule i Nebeské ostrovy, které se tyčí nad ním. Objevujte nové oblasti, nebezpečí, výhledy i hádanky, které vyžadují chytrá řešení. Využívejte nové schopnosti Linka a bojujte společně s Linkem proti zlovolným sílám, které ohrožují celé království.

The Legend of Zelda je série akčně-dobrodružních her, která započala už před více než 35 lety (konkrétně v roce 1987) se hrou The Legend of Zelda pro Nintendo Entertainment System.* Hráči se společně s hrdinou Linkem vydávají na dobrodružství, bojují s protivníky a objevují záhadná tajemství v rozhlehlých světech. K březnu 2023 se her z této série celosvětově prodalo na 130 milionů.

*Evropské vydání. The Legend of Zelda bylo poprvé vydáno v Japonsku na Famicom o rok dříve.


DALŠÍ

CGwillWin