Diablo IV už má svého první hardcore hráče na 100 levelu

Diablo IV už má svého první hardcore hráče na 100 levelu
01:15, 06.06.2023

Někteří je mají za blázny, někteří o nich mluví jako o srdcařích a pro některé jsou hrdinové. Buď jak buď jsou tu s námi, hráči kteří milují výzvy a nebojí se jim postavit. A přesně takové hráče má i Diablo IV. Pro ty co náhodou vylezli právě z jeskyně, tak Diablo nabízí Hardcore Mode, který nabízí Vaší postavě permanentní smrt. Že si hýčkáš postavu několik hodin, máš gear jako bájný hrdina a sílu, které se nemůže rovnat nikdo z bohů? Nevadí. Když si nedáš bacha a neléčíš se, tak i malé seknutí od nejnižšího z démonů může znamenat rozdíl mezi dalším dobrodružstvím a jízdenkou do podsvětí.

A přesně tohle někteří hráči riskují a navíc to milují. D4 nicméně nabízí hráčům malou berličku, kdy smrt do 10 lvl. toleruje, ale potom, Good Luck. I přesto, ačkoliv hra vychází oficiálně až dnes (což zajisté skutečně vyzkouší připravenost serverů) a majitelé lepších edic měli náskok "pouhé" čtyři dny, tak už se našel srdcař, který pokořil maximální 100 level a to dokonce v hardcore režimu.

Stal se jím údajně streamer s přezdívkou cArn_, který dosažení svého úspěchu streamoval na Twitchi Twitchi. V patách mu jdou nicméně už i další hráči, které čeká též sladká odměna, ale bohužel první může být jen jeden. Jsou tu ovšem i tací, kteří bohužel o postup přišli díky bugům ve hře. Jednou z takových nešťastnic je hráčka s přezdívkou _RetroKrystal. Její postava byla zabita poté, co zamrzla na místě a stala se tak snadným trénovacím panákem pro zbraně nepřátel (RIP).

Jak jsem při hraní her klidný a pokořil jsem i Souls hry, tak bych na jejím místě prohodil ovladač obrazovkou nebo monitorem a nebo případně rozdupal klávesnici a sežral myš. A proč celý ten humbuk okolo? Protože Blizzard v rámci další PR kampaně vyhlásil pro prvních 1000 hráčů, kteří dosáhnou v hardcore režimu 100 lvl. sladkou odměnu rovnající se skoro nesmrtelnosti. Nicky těchto hrdinů totiž budou vyryty na věčné časy do sochy Lilith. Ta bude jak bývá zvykem součásti sídla Blizzardu.

A jestli se ptáte, jak si Blizzard toto ověří, tak vcelku snadno. Po dosažení tohoto cíle dostanou totiž hráči speciální achievement "Tempered Champion,". Jeho printscreen pak mají tweetnout s hastagem "#Diablo4Hardcore" a pak jen čekat, jestli jsou mezi šťastlivci nebo už skončí smutně za čárou. Vcelku po právu se nicméně někteří fanoušci ozývají a poukazují na neférovost soutěže a nerovné podmínky. Spousta streamerů a redakcí totiž dostala hru dříve, tak měli k dosažení tohoto cíle určitý náskok. A nesmíme zapomenout ani na vlastníky Deluxe a Ultimate edice, kterých také zajisté nebylo málo. Mohlo se tak teoreticky stát, že první tisícovka je v k dnešnímu vydání hry již obsazena a hráčům tak nezbyde nic jiného než oči pro pláč a peprná slova na jazyku. Na druhou stranu pokud pomineme redakce a streamery, tak nikdo hráčům nebránil si lepší edici koupit a do závodů se tak zapojit. Připomínky k recenzentům jsou nicméně na místě a měly se dle mého počítat postavy vytvořené až v oficiální den vydání 6/6/23.

Klik pro zvětšení (Diablo IV už má svého první hardcore hráče na 100 levelu)

Na druhou stranu si myslím, že tolik hráčů se zase na hardcore nevrhlo a budou si užívat hru a její příběh v rámci normálního režimu, takže tu nějaká šance možná ještě je. Navíc levelování nejde od určitého levelu zase tak rychle. Můj Sorcerer je toho jasným důkazem a to jsem se Diablu odevzdal už na 31 hodin. Z toho soudím, že můj Necromancer na 5 lvl už je asi mimo hru a přenechá své místo na soše někomu jinému. Je to ale pouze o šikovnosti a volném času hráčů.

Klik pro zvětšení (Diablo IV už má svého první hardcore hráče na 100 levelu)

A co Vy? Pokusíte se dosáhnout na 100 lvl. v Hardcore modu nebo se na to vykašlete a užijete si hru jenom tak? Nebo jde dokonce Diablo úplně mimo Vás a čekáte například na Final Fantasy XVI? Buď jak buď, dejte nám vědět až už prostřednictvím našich stránek nebo přímo na sociálních sítích. Recenzi Diabla IV pro Vás tentokrát chystá Lukáš, který už škrábe brkem po pergamenu, aby k Vám havrani roznesli hodnocení co nejdříve.


DALŠÍ

CGwillWin