Nové Star Wars bez Jediů už příští rok

Nové Star Wars bez Jediů už příští rok
07:37, 13.06.2023

Když se řekne Star Wars, naskočí většině lidí zřejmě světelné meče, Jediové nebo Darth Vader. U hráčů tomu nebude jinak, i když některým možná naskočí některý z titulů, který rozšířil už tak obsáhlé univerzum. Ne všechny hry ovšem měli takové štěstí a dočkaly se svého vydání. Jedním z takových kousků je i projekt s označením 1313, který se měl točit okolo Boba Fetta po vzoru hry Bounty Hunter, která se jako jedna z mála netočí okolo nositelů Síly.

A přesně takovou hrou má být i Star Wars Outlaws, která byla představena Ubisoftem na Xbox Showcase 2023. Na titulu pracuje tým švédského studia Massive Entertainment, které má na kontě třeba sérii Tom Clancy's The Division. Prozatím toho o chystaném návratu do předaleké galaxie moc nevíme, ale pár střípků už se přeci jen při prezentaci ukázalo.

Děj hry se bude točit okolo kriminálnice Kay Vess, kterou ztvárnila herečka Humberly González, která bude v našich končinách zřejmě úplně neznámá. Stejně tak jako její postava, která se bude podle dosavadních ukázek pohybovat na hraně nebo spíše za hranou zákona po vzoru například Hana Sola, který si ve hře střihne zřejmě minimálně malé cameo. Společnost jí přitom bude dělat roztomilá bytůstka jménem Nix, která na první pohled připomíná nějaký druh dráčka. Podle ukázek však nebude pouze doplňkem, ale plnohodnotným parťákem stejně jako je BD-1 pro Cala Kestise.

Podle tvůrců se má příběh odehrávat mezi Impérium vrací úder a Návratem Jediho a má být zaměřený na prostředí žoldáků, pašeráků a celkové podsvětí těžícího z chaosu občanské války mezi Impériem a povstalci. Podíváme se přitom po celé širé galaxii, jak na stará známá místa, tak i do nových lokací. Autoři slibují rozsáhlý open world, kde se budeme moci pohybovat například na speederech inspirovaných údajně motokrosem. Těšit se můžeme prý i na provádění různých triků a vylomenin. Dojít má i na cestování vesmírem v Kayině lodi jménem Trailblazer. Ta bude sloužit nejen pro cestování, ale i vesmírné souboje (osobně si dovedu s klidem představit kombinaci vesmírných bitev z Battlefront II a Lego Star Wars: The Skywalker Saga).

O tom, že půjde o masivní single player projekt svědčí i prohlášení vývojářů, že nejen že má být každá z planet rozdílná (zřejmě po vzoru série Jedi), ale změny máme pocítit i mezi jednotlivými částmi vesmíru. Velikost mapy ovšem dobrou hru nedělá a tak tvůrci lákají i na možnosti zásadních dějových rozhodnutí po vzoru Mass Effectu nebo Dragon Age a systému reputace na kterém se bude údajně dosti zakládat.

Zkrátka to celé působí dosti ambiciózně, což může znamenat ve výsledku buď obrovský úspěch a nebo obrovský průšvih. Zdali se podaří studiu splnit sliby, naplnit vyvolaná očekávání a vyrovnat se nebo předčít v současnosti ve spojitosti se Star Wars nejvíce skloňovanou sérii Jedi zjistíme údajně již příští rok. Za mě jsou po zhlédnutí gameplaye očekávání veliká a už se nemohu dočkat až se do předaleké galaxie znovu vydám.


DALŠÍ

CGwillWin