hw
recenze
Nothing Ear (a)

Nothing Ear (a) - recenze
Nothing Ear (a) - recenze
11:07, 24.05.2024

Testovať produkty od spoločnosti s originálnym názvom Nothing je minimálne z môjho pohľadu nesmierne atraktívna činnosť. V dnešnej dobe, keď sa drvivá väčšina hardvéru s rôznym zameraním na seba tak významne podobá, je totižto vízia mena Carl Pei stálym osviežením. On a jeho tím to jednoducho cielene robia inak, čo by samozrejme nebolo nič výnimočné, ak by to slovíčko „inak“ nedýchalo v rytme elektronickej moderny. Potvrdením týchto slov je aj aktuálne vydaný model bezdrôtových slúchadiel Nothing Ear (a), ktoré nahrádzajú pôvodné štuple do uší s prívlastkom Ear. Práve starší model Ear (stick) slúchadiel v recenziách toho času zrovna neohúril, keďže si mimo iného dovolil vynechať toľko žiadanú funkciu potláčania hluku. ANC je však jednou z hlavných predností aktuálnej novinky Ear (a), a ak vás zaujíma, čo všetko ďalšie uvedené štuple ešte dokážu, pokračujte v čítaní.

Ktorú pilulku chcete?

Klik pro zvětšení (Nothing Ear (a) - recenze)

Dizajn hrá prím, špeciálne ak si zákazník vyberá nositeľnú elektroniku, s ktorou ho verejnosť bude pravidelne vídať. Akokoľvek možno s týmto mojím tvrdením nesúhlasíte, som presvedčený o tom, že nikto z vás sa nechce po vonku prechádzať s dizajnérskym failom v ušiach. Svoje tvrdo zarobené peniaze konzument túži investovať do čo najkomplexnejšieho kúska elektroniky a pri výbere, preto kladie rovnaký dôraz na vizuál ako na funkčnosť a pohodlie. Nothing Ear (a) v tomto smere jasne reprezentujú predovšetkým dizajnovú jedinečnosť vychádzajúcu z idey firmy, ktorá ich stvorila. Ide o slúchadlá vyrobené z priehľadného plastu, ktoré svoju transparentnosť prenášajú aj na prenosné puzdro. Suverénne si dovolím povedať, že v rámci sto eurových bezdrôtových slúchadiel nenájdete nič vizuálne osobitejšie, než predstavuje práve tento model značky Nothing. V predaji je, mimo mnou testovanej bielej farby, aj model v žltom a čiernom prevedení. Každopádne, v momente čo som prvýkrát otvoril rozmermi kompaktný dok, strčil si fazuľky do uší a zadíval sa na čiernu a červenú bodku označujúcu ľavý a pravý kanál, okamžite mi prebehla mysľou asociácia na výber piluliek. Hardvérové umenie v praxi.

Poučenie pokračuje

Klik pro zvětšení (Nothing Ear (a) - recenze)

Klik pro zvětšení (Nothing Ear (a) - recenze)

Klik pro zvětšení (Nothing Ear (a) - recenze)

V úvode spomínané Ear (stick) boli pre Nothing zrejme dostatočne silným lakmusovým papierikom, pomocou ktorého smerovali vývoj priameho nástupcu. Už samotné balenie Ear (a) totižto obsahuje tri páry silikónových redukcií, pomocou ktorých dokážete navodiť efekt vákua v uchu, aj keď je vaša ušnica rozmerovo iná, než býva štandardom. Výsledkom je nadpriemerné pasívne odhlučnenie, ale rovnako tak aj dosiahnutie vyššieho stupňa komfortu počas celodenného nosenia. Každé slúchadlo váži len 4,8 gramu, takže ak ste doteraz boli naučený nosiť koncept zasúvacích štupľov v rámci bezdrôtových slúchadiel, tak na Ear (a) si zvyknete veľmi rýchlo. So slúchadlami obsahujúcimi certifikát odolnosti IP54 som opakovane športoval a ani pri behu sa mi nestávalo, že by otrasy samotné štuple dokázali vyhodiť z môjho ucha ‒ tu treba však jedným dychom dodať, že ľudské ucho má rôzne proporcie a môže sa v extrémnom prípade stať, že niekomu nesadne ani jedna z veľkostne rozdielnych redukcií. Spomínaná odolnosť IP54 je vhodná na zvládanie prachu a tryskajúcu vodu, každopádne, puzdro má IPX2 krytie, čo znamená, že znesie aspoň základné oprskanie.

Bezchybné ovládanie

Klik pro zvětšení (Nothing Ear (a) - recenze)

Klik pro zvětšení (Nothing Ear (a) - recenze)

Klik pro zvětšení (Nothing Ear (a) - recenze)

Prostredníctvom fyzických spínačov umiestnených priamo na stonkách slúchadiel dokáže užívateľ vykonávať základnú, ale aj pokročilú interakciu ‒ spínače vydávajú dobre počuteľné a rovnako tak citeľné cvaknutie, a preto sa vám nemôže stať, že vykonáte zlý príkaz, tak ako tomu často býva pri dotykovom spôsobe ovládania. Akonáhle si do mobilu stiahnete aplikáciu Nothing X, ktorá je dostupná pre Android a iOS, môžete si schému príkazov ovládania upravovať podľa svojich potrieb ‒ uznávam, že niekoľko príkazov zadaných v slúchadlách už od výrobného nastavania je zbytočne komplikovaných (špeciálne zapínanie ANC), avšak práve na to slúži možnosť dodatočnej korekcie. Spomínaný softvér si ide dizajnovou linkou značky Nothing a okrem toho, že je maximálne prehľadný, ponúka bezproblémový chod a jednoduchú obsluhu. Aktualizácie sa do slúchadiel sťahujú rýchlo, k dispozícii máte možnosť nastavenia svojho osobného zvukového profilu, ekvalizér má tri pásma (basová linka, stredy, výšky) a umožňuje zdieľanie konkrétnych profilov pomocou QR kódov, prítomná je funkcia potlačenia latencie, ktorú docenia hráči a ak sa radíte medzi audiofilov, z možností korekcie samotnej audio linky budete dozaista potešení.

Aké je ANC?

Klik pro zvětšení (Nothing Ear (a) - recenze)

V rámci pripojenia Bluetooth 5.3 dokážete slúchadlá spárovať s dvoma zariadeniami súčasne a púšťať si do nich audio s kodekmi SBC, AAC a LDAC. V danej cenovej kategórii by ste sotva našli lepšiu kvalitu výstupu, než ponúkajú 11 mm dynamické meniče umiestnené v Nothing Ear (a). Z audio linky som bol sám maximálne potešený. Hutnosť zvuku som dokázal vnímať aj pri komplikovanejších skladbách a z čoho som bol vyložene nadšený? Z funkcie potláčania okolitých ruchov. ANC v prípade testovanej vzorky funguje nadpriemerne dobre a pri slúchadlách za sto eur by ste takto kvalitné aktívne odhlučnenie pri iných značkách hľadali len márne. Predmetná užitočná funkcia dokáže stlmiť väčšinu mestského ruchu a s prstom v uchu, haha, zvláda vymazať akékoľvek kancelárske echo ‒ nadávajúcich kolegov, bublajúcu kávu v kávovare, šuchot nervóznych topánok pred uzávierkou, klapot mechanickej klávesnice a podobne. Na samotný záver som si nechal ešte pár slov zameraných na výdrž batérie. Za predpokladu, že nebudete využívať ANC funkciu, dokážete so slúchadlami na jedno nabitie fungovať viac ako deväť hodín. Pri zapnutom potláčaní okolitých ruchov to bude päť hodín. Samotné puzdro má však v sebe samozrejme batériu a tá vám poskytne ďalších tridsať hodín bez a dvadsať hodín s ANC. Nabíjanie slúchadiel priamo cez puzdro potom trvá viac než hodinu.

Jedinečné vizuálne a nadpriemerné v zmysle funkčnosti

Klik pro zvětšení (Nothing Ear (a) - recenze)

Nemáte chuť vyhodiť za bezdrôtové slúchadlá viac než sto eur a súčasne chcete mať možnosť odrezať sa od okolitého sveta? Nothing Ear (a) sú pre vás jasnou voľbou. Ide o dizajnovo unikátne a funkčne nadpriemerne vybavené štuple do uší, na ktorých som počas mesiac trvajúceho testu nenašiel zásadnú chybičku.



Za poskytnutí produktu k recenzi děkujeme společnosti Nothing

Klik pro zvětšení (Nothing Ear (a) - recenze)


CGwillWin