hw
ASUS uvádza do predaja Vivobook S 15, svoj prvý Copilot+ notebook s AI

ASUS uvádza do predaja Vivobook S 15, svoj prvý Copilot+ notebook s AI
09:18, 18.06.2024

ASUS uvádza do predaja novú generáciu počítačov s umelou inteligenciou, konkrétne notebook ASUS Vivobook S 15 (S5507), ktorý je vybavený procesorom Snapdragon X Elite a je prvým Copilot+ notebookom tejto značky. Ponúka AI funkcie pre Windows a balík exkluzívnych aplikácií ASUS AI, ktoré sú určené na to, aby zlepšili prácu a zábavu používateľov.

„Sme na začiatku novej éry osobných počítačov, do ktorej ASUS vstúpil uvedením svojho prvého počítača s umelou inteligenciou,“ povedal S.Y. Hsu, Co-CEO spoločnosti ASUS. „Uvedenie nášho prvého Copilot+ PC s procesorom Snapdragon X Elite je pre nás dôležitým míľnikom. Veríme, že tieto zariadenia sú budúcnosťou spotrebiteľských počítačov a zásadne zmenia spôsob, akým budeme pracovať, študovať, tvoriť a zabávať sa.“

ASUS Vivobook S 15 (S5507) je vôbec prvý Copilot+ PC od spoločnosti ASUS. Vďaka efektívnemu výkonu a integrovanému AI platformy Snapdragon X Elite si používatelia môžu vychutnať hardvérovo akcelerované AI funkcie, ako aj neuveriteľný výkon a efektivitu, ktoré poskytuje integrovaný procesor Qualcomm Oryon. S výdržou batérie až 18 hodín2 môžete nerušene pracovať. K dispozícii je aj ohromujúci 3K ASUS Lumina OLED displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou, zvuk s certifikáciou Harman Kardon a elegantné šasi s hmotnosťou iba 1,42 kg1, ktoré má hrúbku len 14,7 mm a je ideálne na cesty.

Úžasný AI výkon

ASUS Vivobook S 15 (S5507) je prvým Copilot+ počítačom značky ASUS, ktorý využíva najnovšie nástroje umelej inteligencie systému Windows. Je vybavený procesorom Snapdragon X Elite s integrovanou neurónovou jednotkou Qualcomm Hexagon NPU a môže sa pochváliť pozoruhodným neurónovým výkonom 45 TOPS, ktorý poskytuje rýchle spracovanie AI funkcií priamo v zariadení. K dispozícii je ultrarýchle SSD PCIe 4.0 úložisko s kapacitou až 1 TB a až 32 GB operačnej pamäte typu LPDDR5X s frekvenciou 8 448 MHz.

Medzi zlepšenia novej generácie, ktoré využívajú umelú inteligenciu, patria efekty Windows Studio a infračervená kamera ASUS AiSense. Kamera dokáže zistiť prítomnosť používateľa, vďaka čomu ponúka adaptívne stmievanie, ktoré stlmí obrazovku, keď sa používateľ odvráti. Funkcia adaptívny zámok automaticky uzamkne notebook, keď používateľ odíde, a opäť ho odomkne, keď sa vráti. ASUS Vivobook S 15 (S5507) je tiež prvým zariadením, ktoré je vybavené exkluzívnou AI aplikáciou StoryCube. Tá ponúka inteligentný, pohodlný a výkonný spôsob správy všetkých digitálnych aktív, ktorý využíva umelú inteligenciu na triedenie, úpravu, správu a export zachytených nespracovaných súborov.

ASUS Vivobook S 15 využíva výkonný hardvér aj na ďalšie pokročilé funkcie. Efekty Windows Studio v2 zlepšujú osvetlenie a odstraňujú šum počas videohovorov v režime na výšku. Funkcia Live Captions generuje titulky v reálnom čase a aplikácia Cocreator umožňuje používateľom premeniť svoje náčrty na hotové umelecké diela. Tieto inovatívne technológie nielen zvyšujú bezpečnosť a súkromie, ale zlepšujú audiovizuálny zážitok a podporujú kreativitu.

Úžasná mobilita

ASUS Vivobook S 15 je navrhnutý na jednoduché prenášanie. Má celokovovú konštrukciu s hrúbkou iba 14,7 mm a hmotnosťou len 1,42 kg1, ktorá svojím minimalistickým vzhľadom nanovo definuje pojem elegancia. Prémiové CNC gravírované logo dodáva notebooku nádych noblesy a univerzálna zúžená unibody konštrukcia zaručuje pevnosť a stabilitu.

70 Wh batéria zabezpečuje až 18 hodín2 nepretržitej práce alebo zábavy s podporou ultrarýchleho nabíjania a funkcia ASUS USB-C Easy Charge umožňuje pohodlne nabíjať notebook z takmer akéhokoľvek zdroja.

Prémiový štýl podčiarkuje jednozónová klávesnica s RGB podsvietením, ktoré si môžete prispôsobiť pomocou funkcie Dynamic Lighting v systéme Windows 11. Používatelia si môžu vytvoriť zaujímavé efekty, ktoré dokonale zodpovedajú ich osobnosti a nálade. Špeciálny kláves Copilot umožňuje rýchly prístup k AI nástrojom v systéme Windows a veľký a inteligentný touchpad zabezpečuje jednoduché ovládanie na väčšej pracovnej ploche. Prostredníctvom intuitívnych gest môžu používatelia bez problémov ovládať rôzne úlohy, od úpravy zvuku až po optimalizáciu jasu obrazovky alebo prehrávanie videa.

Úžasná konektivita

ASUS Vivobook S 15 (S5507) ponúka komplexný súbor portov pre bezproblémové pripojenie na cestách. K dispozícii sú dva USB4 porty, ktoré umožňujú rýchle nabíjanie, pripojenie externých monitorov s rozlíšením 4K a prenos dát rýchlosťou až 40 Gb/s. Vo výbave sú tiež dva USB 3.2 Gen 1 Type-A porty, HDMI 2.1, čítačka microSD kariet a kombinovaný audiokonektor.

WiFi 7 s technológiou Qualcomm FastConnect 7800 ponúka bleskový prenos dát rýchlosťou až 5,8 Gb/s, čím 4,8-krát prekonáva WiFi 6. Zabezpečuje tak plynulé streamovanie, bezproblémové plnenie úloh a bleskové sťahovanie.

Úžasné audio a video

ASUS Vivobook S 15 (S5507) poskytuje aj špičkový audiovizuálny zážitok – pri práci, tvorbe alebo zábave. Je vybavený 15,6-palcovým ASUS Lumina OLED displejom s rozlíšením 3K a obnovovacou frekvenciou 120 Hz, ktorý ponúka jemné svetelné efekty a výnimočné detaily tieňov – to všetko v živých a verných farbách. Tento prémiový displej sa vyznačuje výnimočným 89 % pomerom obrazovky k telu, odozvou iba 0,2 ms, 100 % pokrytím farebného gamutu DCI-P3 a certifikáciou VESA DisplayHDR True Black 600. Okrem toho zaručuje aj nízku úroveň modrého svetla vďaka certifikácii TÜV Rheinland pre lepšiu ochranu očí. Displej je chránený exkluzívnou technológiou ASUS OLED Care, ktorá výrazne znižuje riziko vypálenia obrazu. Dopĺňa ho výkonný audiosystém s certifikáciou Harman Kardon a pohlcujúci priestorový zvuk Dolby Atmos.

Prvý ASUS Copilot+ notebook Vivobook S 15 (S5507) bude v predaji na Slovensku a v Českej republike už začiatkom budúceho mesiaca za cenu od 1 399 eur.

DALŠÍ

CGwillWin