Borderlands film je totálny prepadák, CEO Take-Two vás prosí aby ste išli do kina

Borderlands film je totálny prepadák, CEO Take-Two vás prosí aby ste išli do kina
13:26, 13.08.2024

Prvá filmová a je dosť možné, že aj na dlho posledná adaptácia slávnej hernej série Borderlands nedávno dorazila do kín a už teraz je jasné, že snímok je totálnym prepadákom a to na mnohých frontoch. Začnime samotným hodnotením, ktoré sa na Rotten Tomatoes vyšplhalo na úctyhodných 9% (CSFD 43%, IMDB 4,3/10) a môžeme pozvoľna pokračovať k aspektu tržieb.

Za prvých sedem dní zarobil snímok od režiséra filmov ako Cabin Fever a Hostel (Eli Roth) sotva 17 miliónov dolárov, čo pri rozpočte 145 miliónov dolárov predznamenáva jasnú katastrofu a tú nezvráti pravdepodobne už ani urýchlená VOD distribúcia. Zaujímavé na tom celom je, že spoločnosť Lionsgate sa ešte začiatkom roka nechala počuť, že snímku natoľko dôveruje, že pripravuje plány na vytvorenie celého filmového univerza. Realita je však taká, že samotný CEO Take-Two a poskytovateľ licencie, Strauss Zelnick, prosí všetkých čo ešte film nevideli, aby sa vykašľali na recenzie a išli sa pekne poctivo presvedčiť na vlastné oči.

„Herecké obsadenie je úžasné, vizuál aj dojmy z nehu sú skvelé. Dajte filmu šancu. Veľa ľudí na ňom tvrdo pracovala" hovorí šéf Take-Two

Dovolím si záverom ešte svoju vlastnú poznámku. Spomínané obsadenie tohto rýdzo akčného a digitálnymi efektami preplneného filmu asi netreba nijako rozporovať - Cate Blanchett, Kevin Hart, Jamie Lee Curtis, Ariana Greenblatt a Jack Black v úlohe robota. Kto však výsledok ich práce videl na vlastné oči, musel sa minimálne počudovať nad absolútne nezaujímavou a banálnou zápletkou, ktorú väčšia časť uvedeného hereckého ansámblu reprodukuje vyložene neprítomným pohľadom na zelené plátno. Ak sme za poslednú dekádu nadobudli pocit, že filmy vytvorené na základe hernej licencie už definitívne opustili look VHS kvality, tak Borderlands nás s kadenciou pulznej pušky vracia späť do krutej reality.


DALŠÍ

CGwillWin