LotRO Book 11 - víme víc!

LotRO Book 11 - víme víc!
00:00, 29.09.2007

Co nevidět tu bude již třetí NEplacený přídavek pro poměrně novou onlinovku Lord of the Rings Online (pro milovníky čísel – odhaduje se, že má až 800 000 platících hráčů, nicméně berte tato čísla s rezervou). Každý update se nese ve znamení nějakého velkého vylepšení. V Book 9 to byl celá nová země – Evendim a v Book 10 zase systém reputace + vylepšení Monster Play. Slovo, které prochází Book 11 na každém rohu je „Housing“. To neznamená nic jiného, že budete moci vlastnit svůj vlastní dům! To ale není zdaleka to jediné. Pání z WarCry Network vyzpovídali Jeffa Andersona a Allana Makiho z Turbine a dozvěděli se opravdu hodně zajímavých věcí.

Nejprve sice upozorňují na přidání podpory DX10, takže budete například na sobě moci vidět stíny jednotlivých lístečků stromů, ale ruku na srdce, kolik tohle zajímá, či spíše kolik lidí má mašinu na takové efekty. Důležité je, že přes nabitost Book 11 novým obsahem, bude opět zdarma. Placené datadisky jsou také v plánu a již brzy se o nich prý dozvíme. Pojďme si ale shrnout, co vše tedy nový update přináší: housing, raid pro 12 lidí, více než 100 nových questů a pochopitelně nová monstra a charaktery z knih.

Klik pro zvětšení (LotRO Book 11 - víme víc!)Klik pro zvětšení (LotRO Book 11 - víme víc!)

Housing je alfou a omegu Book 11, takže je nutné se na něj podívat zblízka. Vše je opravdu jednoduché. Domečky jsou v instancích, v tzv. sousedstvích. Těch je pro každou rasu několik. V praxi to vypadá tak, že přijdete k nějaké bráně či tak a po vstupu si vyberete sousedství, ve kterém byste chtěli mít svůj dům. Možné je i jít navštívit „vzdálené“ příbuzné v jiných sousedstvích. Každá rasa bude mít své místo pro domky, které budou odlišné architekturou. Váš výběr domu není závislý na rase! Jste elf a chcete hobití noru? Máte ji mít. Svůj dům si po zakoupení budete moci libovolně zdobit, tedy ne zcela libovolně. Na určité předměty jsou bohužel předurčena místa. Nemůžete si tedy třeba přibít sobí hlavu na střechu. Modré osvětlení vám ukáže, kam co patří. Ptáte-li se, kolik vás takový dům vyjde, musím vás zklamat, tuto informaci vývojáři zatajují do poslední chvíle. Jediné co víme je, že by to mělo být „dostupné“ a dále si můžete na jednom z okolních screenshotů všimnout, že upkeep stojí 75 stříbrňáků. Upkeep je údržba, na kterou musíte pravidelně vydávat nějaký ten peníz, abyste nepřišli o přístup ke své truhle s věcmi (předměty v ní zůstanou, dokud znovu nezaplatíte).

Klik pro zvětšení (LotRO Book 11 - víme víc!)Klik pro zvětšení (LotRO Book 11 - víme víc!)

Nyní jste se dozvěděli téměř vše o chystaném updatu Book 11. Co nevíte je, že spolu s vypuštěním přídavku do světa, bude vypuštěn i jeden starý známý slizký požírač „rybyššššek“ a uzávislák na „Milášššššššškovi“. Ano, je to Glum! Chcete-li ho vidět v akci, podívejte se na videa, které na WarCry natočili.

Update:

Díky hráčům z amerických testovacích serverů, kde už Book 11 běží, jsme se dozvěděli i ceny samotných domů. Je pochopitelně možné, že se změní, protože aktuálně jsou poměrně příznivé. Posuďte sami: Tier 1 dům (malý dům s jednou truhlou na věci) = 0,95-1,2gold, Tier 2 dům (velký dům s dvěma truhlami) = 6-8g, Kinship dům (velký dům pro váš kinship s třemi truhlami) = 14-17g.

Zdroj: WarCry.com
DALŠÍ

CGwillWin