speciál
Na co se těšíme - srpen

Na co se těšíme - srpen
Na co se těšíme - srpen
09:59, 01.08.2016

Tak polovička prázdnin je za námi a druhá před námi. Srpen bude stejně jako červenec chudší na vydávané tituly, ale to určitě nevadí. Aspoň máme dost času, abychom dohráli rozehrané a využili možnosti nákupu během různých slev.

Tak a co nám srpem připraví? Krom níže uvedených tří titulů bych rád zmínil, že se v srpnu dočkáme třeba nového ročníku F1 2016 od Codemasters nebo The King of Fifhters XIV. Ale čeho se hlavně dočkáme bude GamesCom, který nám určitě přinese spousty nových oznámení a zajímavých informací z videoherního světa. A my budeme pochopitelně u toho, abychom vás o všem informovali.


No Man's Sky
Vychází: 10. srpna na PS4

Milujete tajemný a neprobádaný vesmír? Potom No Man's Sky vám nejspíše udělá radost na dlouhé večery. A nečekejte pouhý průzkum planet, ale na své si přijdou i milovníci adventur nebo stříleček. Jde tedy o takový neobvyklý mix herních žánrů, ve kterém nám vývojáři nepřipravili příběh. Ten si dle jejich vyjádření budete tvořit sami. Jediným známým faktem je váš cíl, kterým je dostat se z okrajové části vesmíru do jeho středu.

Jedna z předností No Man's Sky je velikost vesmíru, ke které se vývojáři vyjádřili ve smyslu, že hráči prozkoumají pouze jedno necelé procento planet, které budou mít ve své procedurálně vygenerované hře. Připravte se na to, že žádný návod na YouTube vám nepomůže, protože každá hra bude unikátní a neopakovatelná. Krom samotného průzkumu vesmíru se musíte starat o svůj skafandr a své vesmírn0 „přibližovadlo“, které může být vážně poškozeno při některém ze soubojů ve vesmíru.


Tip jak to dopadne

Dle mého názoru tato hra bude v naší recenzi hodnocena mírně nadprůměrně, a to v intervalu 60 – 70 %. Důvod, který mě vede k tomuto hodnocení je velmi chudý herní obsah vzhledem k velikosti herní "mapy". Další věc, které se trochu obávám je spousty chyb, jenž udělají hru místy až téměř nehratelnou. Velmi rád bych se mýlil, ale to nám ukáže teprve čas.

Deus Ex: Mankind Divided
Vychází: 23. srpna na PC, PS4 a Xbox One

Asi není na světě hráče, který by neznal Deus Ex. A současně chystaný Deus Ex s podtitulem Manking Divided přímo navazuje na jeden z možných konců předchozího dílu Human Revolution. Při augmentickém incidentu byli všichni mechanicky augmentovaní lidé zbavení své mysli. Což mělo za následek smrt miliónů nevinných lidí. Nyní je rok 2029 a z augmentovaných lidí jsou vyděděnci společnosti, jenž jsou nucení žít odděleně od zbytku ostatních lidí.

A v této nelehké době, kde kriminalita a teroristické útoky jsou téměř na denním pořádku, se pustíte do dobrodružství s našim starým známým Adamem Jensenem. Nejprve se spojí s Interpolem a tajnou zásahovou jednotkou Task Force 29, aby potírali teroristické útoky augmentovaných lidí. Přitom zjistíte, že za vším stojí nový nepřítel, který je hrozbou pro veškeré lidstvo. Při vaší cestě na vás čeká spousta možností ovlivňující vaši cestu Prahou a nelehká rozhodnutí při řešení xenofobních situací.


Tip jak to dopadne

Dle mého názoru, nejnovější přírůstek univerza Deus Ex bude hodnocen v naší recenzi nadmíru dobře, a to v intervalu 95 až 100 %. Zajímavostí je, že nepůjde ani tak o technologicky dech beroucí titul, ale svoji jednoduchostí a "normálností" se z něj může klidně stát i hra roku. Jediné, čeho se bojím je spousta bugů, které by mohli kazit jinak vynikající herní zážitek.

Asseto Corsa
Vychází: 26. srpna na PS4 a Xbox One

Patříte do skupiny těch, kteří si rádi užijí závody ve stylu Need for Speed, tedy pořádná závodní arkáda? Tak potom raději běžte stranou, protože Asseto Corsa je opravdový simulátor, který vám nenaservíruje stovky vozů, desítky tratí. Autoři dbají spíše na realističnost a požitek z jízdy aby byl stejný, jako v reálu. Po své premiéře na PC konečně autoři přichází i po několika odkladem s tímto simulátorem na konzole.

Ale pojďme se podívat na pár čísel. Stovky aut zde nenajdete, ale okolo 90 ano - můžete se těšit na některý z vysněných mazlů, jako třeba: Pagani Zonda R, Ferrari LaFerrari nebo McLaren MP4-12C GT3. Tratí najdete 16. Při jejich tvorbě zabralo tvůrcům stovky hodin přenesení reálné tratě do virtuální podoby. K jejich práci bylo použité laserové technologie, aby byla přesnost každého detailu naprosto věrohodná.


Tip jak to dopadne

Osobně si myslím, že Asseto Corsa bude v naší recenzi hodnoceno nadmíru dobře, a to v interval 90 - 100 %. Myslím, že důvody pro snižování hodnocení se budou hledat velmi obtížně a míra realističnosti bude oproti Project Cars úplně někde jinde, a tudíž zážitek pro hráče bude nadmíru autentický.

Co říct závěrem

Asi jen málo co. V srpnu na nás čeká jeden z kandidátů na hru roku, i když to tak úplně nemusí vypadat. Ale osobně Deus Ex: Mankind Divided věřím. Nicméně chudost vydávání herní titulů končí a v září již se opět vrátíme do klasického pětititulového speciálu, jak jsme zvyklí.

A co na nás v září čeká? Třeba sportovní nadílka v podobě NHL, NBA a pochopitelně Fify, která bude po třech letech běžet na novem engine Frostbite. Dále musím zmínit Forza Horizon 3, Recore, Xcom 2 se podívá na konzole, Final Fantasy XV, nové velké rozšíření pro Destiny s podtitulem Rise of Iron. No bude toho spousty a pochopitelně vás o tom budeme informovat.


CGwillWin