Gabe Newell: Móderi musia byť platení !

Gabe Newell: Móderi musia byť platení !
08:54, 11.02.2017

Platené módy pre Elder Scrolls V: Skyrim v roku 2015 úspech medzi hráčmi nezožali. Valve pre nich dokonca vytvorilo nový systém v prostredí Steam Workshopu, no do pár dní ho aj odstránilo. Gabe Newell, CEO Valve však stále tvrdí, že móderi by odmenení byť mali.

"Herná komunita musí odmieňať ľudí, ktorí tvoria jej hodnotu" - Gabe Newell

"Situácia Skyrim - to bol neporiadok. Nebolo to správne miesto kde tento systém spustiť, no komunita musí modérom platiť, tak ako platí za hry vývojárom" - pokračoval Gabe na štvrtkovej konferencii. Potom čo bol tento systém hráčmi priam odmietnutý, Gabe Newell osobne "bojoval" za móderov aj prostredníctvom Ask Me Anything na Reddite. "Našim hlavným cieľom bolo umožniť móderom pracovať na ich módoch full-time a brať to ako serióznu prácu. Mysleli sme, že dať im túto možnosť, obohatí komunitu a nespočet módov aj do ďalších hier ako napríklad DayZ, Counter-Strike: Global Offensive, Dota, alebo Killing Floor.

Klik pro zvětšení (Gabe Newell: Móderi musia byť platení !)

Valve svoj opätovný pokus o spustenie systému platieb za módy podľa slov vedenia nezvažuje. Stále si však za svojím názorom, že ľudia ktorí komunite niečo dodávajú a hráči to využívajú, musia byť odmemení.

DALŠÍ

CGwillWin