akce
Supermassive Games ohlásilo nový horor, tentokrát však bez PlayStation exkluzivity

Supermassive Games ohlásilo nový horor, tentokrát však bez PlayStation exkluzivity
09:38, 25.08.2018

Z doterajšej produkcie anglickej spoločnosti Supermassive Games, ktorá číta presne sedemnásť projektov, boli len dve hry multiplatformové a všetko ostatné sa pýšilo statusom exkluzivity pre herné systémy od SONY. V posledných rokoch sa toto štúdio sústredilo striktne na produkciu hororov, a nech už išlo o VR alebo klasické pojatie herných mechaník, v konečnom dôsledku boli ich hry cenené nadpriemerne. Naposledy som sám docenil úžasný VR horor The Inpatient a tešil sa, čo nové nám Supermassive prinesie v budúcnosti.

No a tá nastala práve teraz. Firma totižto ohlásila koprodukciu s Bandai Namco Entertainment Europe na príprave temnej antológie s názvom The Dark Pictures, ktorej prvý diel príde v roku 2019 s podtitulom Man of Medan. Príbeh o partii mladých ľudí americkej národnosti, ktorý prichádzajú na vrak lode z druhej svetovej vojny, má byť ideálnym námetom na poriadny filmový horor, tak ako sme u produkcie Supermassive zvyknutý.

"Sme neuveriteľne nadšení, že oznamujeme antológiu Dark Pictures a prvú hru v sérii - Man of Medan. Keďže každý titul tu je samostatná hra, máme možnosť vytvoriť jedinečný zážitok zo sféry hororu, s novými príbehmi, nastaveniami, postavami a obsadením. Ako štúdio už máme zmysel pre vášeň, ktorá nám pomáha vytvoriť jedinečné a temné momenty, a tentokrát chceme aby si ich užili všetci. Máme skvelého partnera v spoločnosti Bandai Namco Entertainment a tešíme sa na spoluprácu s nimi, aby sme vám pomohli priniesť tieto strašidelné príbehy tak ako to máme v hlave, "povedal Pete Samuels - CEO Supermassive Games a výkonný producent Dark Pictures.


Ako prvá hra z pripravovanej série vlastne vyzerá sa môžete pozrieť prostredníctvom gameplay ukážky nižšie, ktorá bola zachytená na aktuálne prebiehajúcom Gamescome 2018. Aby toho nebolo málo, prikladám aj trailer.


DALŠÍ

CGwillWin