Poľský horor The Medium príde výhradne na next-gen

Poľský horor The Medium príde výhradne na next-gen
19:45, 10.05.2020

Zo známej indie spoločnosti Bloober Team (Layers of Fear, Observer, Blair Witch) sa pomaly ale isto stáva monopol na moderné horory. Vo svetle tejto evidentnej skutočnosti nám pred pár dňami, počas Xbox eventu 20/20, predstavili svoj ďalší z mnohých projektov a to temný príbeh The Medium.

Koncepčne vás tu asi nič neprekvapí, opäť ide o psychologický horor, ktorý stavia atmosféru hlavne na sugescii akýchsi prechádzok v mysli hlavného hrdinu, vytvorenej pomocou krásnej grafiky a hutného zvuku, avšak predsa len tu je prítomná menšia zmena. Na soundtracku totižto zapracuje aj sám legendárny Akira Yamaoka, teda strojca mrazivých tónov série Silent Hill (tej hernej ako aj filmovej), čím sa atraktívnosť The Medium len a len navýši. Akira však bude len polovičnou posilou za mixážnym pultom, keďže kvalitu hudby si rozdelí aj s dvorným skladateľom priamo z BT, menom Arkadiusz Reikowski.

Autori mimochodom reagovali aj na otázky o platformách a v tejto súvislosti oznámili, že ich nový projekt je určený výhradne pre next-gen a teda Xbox Series X, avšak hru môžeme očakávať aj v PC forme.

Krátko ešte k príbehu ako takému. Nápad na skladbu dystopického sveta so surreálnym podtónom si v tomto prípade vývojári zobrali zo životného diela dnes už nežijúceho umelca menom Zdzisław Beksiński. Jeho odkaz o teórii; že fakticky žiadna univerzálna pravda v našom svete neexistuje, bude pokračovať koncom tohto roka a pre milovníkov netradične prezentovaného hororu, tak nastáva akýsi zlatý vek.


DALŠÍ

CGwillWin