Elden Ring stále žije, bude najkomplexnejšou hrou od FromSoftware

Elden Ring stále žije, bude najkomplexnejšou hrou od FromSoftware
08:35, 27.09.2020

Počas dvadsiateho tretieho ročníku japonského eventu o mediálnom umení, sa pred kamerou prezentoval boss spoločnosti FromSoftware, Hidetaka Miyazaki, ktorého ako milovníci série Souls a iných projektov určite poznáte. Hidetaka síce primárne hovoril o tvorbe Sekiro: Shadows Die Twice, avšak počas takmer hodinovej rozpravy sa stručne spomenul aj záhadný projekt Elden Ring.

Pripravovaná novinka od FromSoft bola po prvýkrát predstavená v minulom roku počas E3 v Los Angeles, ale toho času sme dostali len CGI video a skutočnosť, že na príbehu tohto diela sa má podieľať sám George R. R. Martin. Od tej doby však na verejnosť neprenikla ani jedna jediná správa o tom, ako to celé s vývojom vyzerá, čo pochopiteľne zasadilo semienko pochybností, či je ešte vôbec Elden Ring stále vo vývoji.

Na tieto otázky sám Miyazaki vo videu nižšie odpovedal stručne a vecne; Elden Ring je stále vo výrobe. Podľa jeho slov ide o projekt, ktorý je vôbec najkomplexnejší, aký kedy FromSoftware vytvoril a ponúkne najväčšiu hĺbku čo do mechaník a postupu vpred. Z toho mála čo CEO legendárnej japonskej firmy o tejto záhadnej hre povedal sa dá ešte z prekladu vytiahnuť fakt, že Elden Ring vzniká na základe spojenia protikladov ako sú Mýtus a Dejiny. Spolupráca s autorom knižnej ságy Game of Thrones rovnako pokračuje a tak nám neostáva nič iné, než si počkať na prvé skutočné gameplay zábery ako aj upresnenie platforiem. Pôvodne bola hra ohlásená na PC, PlayStation 4 a Xbox One, avšak dá sa očakávať, že dlhodobo riešený vývoj nakoniec zahrnie aj prichádzajúce next-gen stroje.


DALŠÍ

CGwillWin