hw
Na obzoru se objevuje nová Aurora

Na obzoru se objevuje nová Aurora
10:55, 20.10.2021

Před 25 lety se na trhu objevil první skutečný herní počítač. Pro hráče tehdejších populárních titulů jako je například Doom (1993), Civilization II (1996) a Quake (1996) jej tehdy začala vyrábět nová firma Alienware. V současné době, kdy slaví významné 25. výročí od založení, přináší na trh nejnovější model tohoto počítače nesoucího název Aurora s vylepšeným chlazením, sníženou hlučností a inovativním funkčním designem.

Klik pro zvětšení (Na obzoru se objevuje nová Aurora)

V roce 1996 se dva kamarádi v garáži nedaleko Miami jako šílení vědci dnem i nocí prohrabávali bednami se součástkami a pokoušeli se vymyslet tajný recept na výkonný herní počítač. Ve vývoji byly vždy na prvním místě přání a potřeby uživatelů. Málokdo tenkrát asi tušil, že se bude jednat o firmu, která se stane jedním z klíčových hráčů na poli inovací. V roce 2004 například uvedli jako první počítač s kapalinovým chlazením. Není proto divu, že si jej vybírají nejlepší světoví hráči esportu v nejnáročnějších turnajích.

Klik pro zvětšení (Na obzoru se objevuje nová Aurora)

Letos firma uskutečnila několik vylepšení rodiny Alienware. Představila první herní notebook vytvořený ve spolupráci s CHERRY MX a debutovala zbrusu novou řadou tenkých 15“ a 17“ notebooků X-Series. Rozsáhlá modernizace se týká také desktopu Aurora.

Klik pro zvětšení (Na obzoru se objevuje nová Aurora)

Na první pohled jsou zřejmé úpravy exteriéru, ale k zajímavým změnám došlo i uvnitř. Otevřený design reorganizuje vnitřní komponenty tak, aby podporoval lepší přístupnost, proudění vzduchu, akustiku i přehlednější správu kabelů - obohacuje tak herní zážitek ve všech možných směrech.

Klik pro zvětšení (Na obzoru se objevuje nová Aurora)

Nový open-air design zvyšuje vnitřní objem o neuvěřitelných 50 %, aniž by výrazně zvětšil celkovou plochu šasi. Výsledkem je efektivnější celkové proudění vzduchu, snížený akustický profil a nárůst grafického výkonu o 5 %. O kvalitní proudění vzduchu se starají dva 120mm ventilátory (u výkonnějších konfigurací mohou být až čtyři 120mm ventilátory). Vzduch je nasáván celou přední částí, proudí přes základní desku a další výkonné komponenty a je odváděn zadní stranou skříně.

Klik pro zvětšení (Na obzoru se objevuje nová Aurora)

Mohlo by se zdát, že tyto změny v tepelné architektuře jsou v rozporu se zmiňovanými vylepšeními akustiky. Opak je pravdou. Více ventilátorů pracujících efektivně může pomoci stolnímu počítači zůstat nejen chladnější, ale i tišší. Nová Aurora je v porovnání s předchozí generací až o 16 % tišší v klidovém stavu, až o 9 % tišší při náročných úlohách procesoru a až o 15 % tišší při přetaktování.

Klik pro zvětšení (Na obzoru se objevuje nová Aurora)

Díky designu šasi vynikajícímu expresivními křivkami a ikonickým tvarem vypadá nová Aurora fantasticky ze všech úhlů. Přichází ve dvou barevných variantách Lunar Light a Dark Side of the Moon. Obě nabízí volitelný průhledný panel na levé straně, který hráčům umožní nahlédnout dovnitř. Temný vnitřní prostor půjde osvítit až osmi zónami přizpůsobitelného osvětlení AlienFX. Odnímatelný magnetický zadní kryt kabelů a portů byl vyvinut na základě požadavků esportovců, jejichž stroje jsou během přenosů často zabírány zezadu. Vyjímatelná jsou i dvířka na pravé straně, což z Aurory dělá dosud nejpřístupnější počítač se vstupem ze všech stran bez použití nářadí.


DALŠÍ

CGwillWin