Remake Knights of the old Republic len tak neuvidíme, vývoj sa...

Remake Knights of the old Republic len tak neuvidíme, vývoj sa...
13:31, 27.07.2022

V tieto horúce letné dni sa hodí akékoľvek schladenie a dnes nám jedno ponúkol Jason Schreier z Bloombergu. Ak patríte do sorty milovníkov kultovej hry Star Wars: Knights of the old Republic, tak určite dobre viete, že sa už nejaký ten piatok (tri roky) pripravuje jej remake. Ten malo v rukách Aspyr štúdio (minulý čas je teraz na mieste) a táto firma nedávno ukázala svoj progres pred vedením Lucasfilm Games a rovnako tak pred SONY. A ako to dopadlo?

Zástupcovia uvedených firiem boli z kvality natoľko mimo, že vývoj hry okamžite pozastavili. Krátko na to boli zo spomínaného Aspyru prepustení Jason Minor (líder vizuálnej stránky) a Brad Prince (líder dizajnovej stránky). Spoločnosť Aspyr, ktorá spadá pod Embracer Group, evidentne podcenila dozor nad vývojom a spomínané demo, ktoré ukázali pred investormi a majiteľmi licencií, ich z vývoja doslova odstrihlo.

Kto prevezme teraz predmetný remake nie je vôbec isté, avšak je tu stále možnosť, že hru dostane do rúk Saber Interactive (rovnako patrí pod Embracer Group), ktorý nám priniesol napríklad remaster verzie série Crysis a The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition na Switch. Navyše Saber v súčasnosti pripravuje aj port Kingdom Come: Deliverance na spomínané Nintendo a preto ich skúsenosti s návratmi nie sú vôbec malé.


DALŠÍ

CGwillWin