Elden Ring míří přes Kickstarter na naše stoly

Elden Ring míří přes Kickstarter na naše stoly
20:44, 20.09.2022

Elden Ring, který je právem označovaný jako nejmasivnější souls like hra a cenami ověnčený počin, kterého se celosvětově prodaly miliony kusů se začíná pomalu portovat na novou platformu. Nejde však o Switch, Stadii nebo snad mobily, ale ze světa nul a jedniček přechází ER do světa deskových her. Novinku, že oceňovaný titul dostává vlastní hmotnou podobu oznámili její tvůrci, kterými jsou Steamforged Games ve spolupráci s Bandai Namco. To celé samozřejmě pod záštitou duchovních otců From Software..

Klik pro zvětšení (Elden Ring míří přes Kickstarter na naše stoly)

Samotné vyjádření zatím nenabízí žádné informace o plánovaném termínu vytvoření finálního produktu ani jeho finální cenu, ale odkazuje na crowfundingový portál Kickstarter, kde bude brzy spuštěna kampaň na podporu výroby. Údajně přitom půjde o jediný způsob jak si hru pořídit a v době psaní této novinky je u kampaně evidováno 14540 zájemců. Zdali půjde skutečně o jediný způsob jak deskovku získat nebo "pouze" o možnost mít ji mezi prvními si budeme muset počkat. Všechny dosavadní počiny společnosti jsou však normálně dostupné skrze kamenné a internetové prodejny, takže by bylo přinejmenším zvláštní, pokud tomu nyní bude jinak. Případní přispěvatelé tak zřejmě získají "jen" nějaký ten speciální dáreček navíc podle výše příspěvku.

Klik pro zvětšení (Elden Ring míří přes Kickstarter na naše stoly)

O tom, že je projekt v dobrých rukou není třeba pochybovat, protože SG přivedli na svět i deskové hry podle Dark Souls, Horizonu nebo Resident Evil. Je sice pravdou, že dostávají průměrné nebo lehce nadprůměrné hodnocení, ale na druhou stranu převést tento druh rubaček do světa karet a kostek se všemi jeho pravidly a zachovat přitom duši původní hry je vcelku výzva. Nejen v případě DS navíc bylo vydáno i několik rozšíření což se dá předpokládat i u Elden Ringu.

Klik pro zvětšení (Elden Ring míří přes Kickstarter na naše stoly)

Ohledně herních mechanismů bylo prozatím prozrazeno pouze to, že nebudou použity v rámci soubojů kostky a bude možné hrát až ve čtyřech hráčích. Chybět nebudou ani bossové známi z původní hry jako třeba Margit, The Fell Omen, který byl již představen v podobě miniatury. Schválně jestli nám dá zabrat stejně jako jeho digitální předobraz.

A co vy? Máte rádi rozsáhlé deskové hry na několik hodin jako World of Warcraft, Doom nebo naše Dostihy a Sázky a nebo raději dáváte přednost rychlejším karetním hrám jako Bang, Prší nebo Citadela?


DALŠÍ

CGwillWin