Christophe Gans reštartuje filmovú značku Silent Hill

Christophe Gans reštartuje filmovú značku Silent Hill
10:16, 21.10.2022

Trocha trestuhodne sme do včerajšieho spravodajského bloku zabudli zaradiť ohlásenie reštartu filmovej značky Silent Hill, ktorý Konami konečne oficiálne odobrilo a to aj príjemným preview videom zameraným na víziu pripravovaného snímku. Ako už naznačovali pôvodné špekulácie a ostatne aj sám režisér, nový Silent Hill film chce nadviazať na kvalitu prvého snímku z roku 2006 a preto Konami vložilo opäť dôveru do rúk mien Christophe Gans (režisér prvej filmovej adaptácie) a Victor Hadid (producent prvej filmovej adaptácie).

Film dostal oficiálny názov Return to Silent Hill a jeho príbehová linka bude inšpirovaná kultovou videohrou Silent Hill 2 (nie je vôbec náhodou, že Konami v spolupráci s poľským Blooberom pripravuje súčasne remake tejto hry). Zápletka sa preto bude krútiť okolo Jamesa Sunderlanda, ktorý dostane dopis od svojej manželky Mary s tým, že ona samotná je už dávno mŕtva a stopy dopisu vedú do tajomného mestečka Silent Hill. Podľa slov režiséra ako aj producenta, sa môžeme pripraviť na hlboký rešpekt voči predlohe s výrazným dokreslením vízie, akú má sám znalec hier, Christophe Gans. Produkčná fáza snímku sa konzultuje aj so zástupcom Konami a ich spoločným cieľom je priniesť minimálne tak úspešnú a kvalitnú adaptáciu ako sa to podarilo v roku 2006.

Akokoľvek séria pokračovala druhým filmom s názvom Silent Hill: Revelation 3D (2012), jeho anglický režisér M. J. Bassett, nedokázal nadviazať na atmosféru prvého filmu a fanúšikovia mu to dali patrične pocítiť. Ak však smiem v závere tejto novinky jednu osobnú poznámku: mne samotnému sa Revelation, aj cez zástup hlúpych scenáristických skratiek, vo finále páčil, avšak ja som asi až prehnaný fanúšik SH značky ako takej a som ochotný tolerovať rôzne chyby len aby som dostal čo i len kúsok tej zahmlenej temnoty. Držme preto spomínaným pánom palce aby budúci rok dokázali tento návrat do mestečka Silent Hill pojať minimálne tak kvalitne ako tomu bolo pred šestnástimi rokmi.


DALŠÍ

CGwillWin