Psychologický sci-fi thriller Fort Solis vychádza už čoskoro na PS5 a PC

Psychologický sci-fi thriller Fort Solis vychádza už čoskoro na PS5 a PC
17:44, 27.06.2023

Vývojári z Fallen Leaf v spolupráci s Dear Villagers s radosťou oznamujú, že ich pripravované filmové sci-fi dobrodružstvo Fort Solis vychádza 22. 8. 2023 na PlayStation 5, PC a Mac. Dej sa odohráva na palube opusteného ťažobného zariadenia na Marse a hráči musia vyriešiť záhadu zmiznutej posádky, urobiť zásadné rozhodnutia a uniknúť z komplexu.

Pri príležitosti tohto oznámenia pripravilo vývojárske štúdio nový trailer s názvom Welcome to Fort Solis, ktorý ponúka prehliadku titulnej ťažobnej stanice od kasární cez laboratóriá až po skleník. Veľká pozornosť bola venovaná vytvoreniu zariadenia, ktoré by mohlo vierohodne hostiť posádku, ale zároveň zostať dostatočne chladne ľahostajné, aby človeka privádzalo do šialenstva. Pevnosť Solis je produktom korporátneho priemyslu, masívna a nehostinná základňa uprostred krvavo červenej pustatiny marťanskej púšte.

"Pri Fort Solis sme chceli, aby prostredie bolo charakterom," povedal James Tinsdale, riaditeľ hry Fallen Leaf. "Sci-fi horory hostia mnohé z najväčších a najchladnejších filmových prostredí. Podobne ako Nostromo z Votrelca alebo titulné plavidlo zo Solarisu sme chceli, aby pevnosť Fort Solis vytvárala svoj vlastný nepriateľský tón, opustenú banskú stanicu, ktorú sužuje piesočná búrka. Prostredie pevnosti Solis je neoddeliteľnou súčasťou príbehu, ktorý rozprávame, takže jeho oživenie patrilo medzi naše najvyššie priority."

V hre Fort Solis sa vžijete do úlohy inžiniera Jacka Learyho, ktorý strávi najdlhšiu noc svojho života na izolovanej ťažobnej základni na Marse. Preskúmajte stanicu Fort Solis vlastným tempom, zbierajte stopy z jej bunkrov, laboratórií, priestorov posádky a drsného, búrlivého povrchu, aby ste pochopili, aký záhadný osud postihol jej obyvateľov. Ako sa noc predlžuje, udalosti sa stupňujú, vymykajú sa kontrole a záhada, čo sa vlastne deje, sa prehlbuje.

S využitím výkonu Unreal Engine 5 ponúka Fort Solis zložito pohlcujúce prostredie v najhlbších končinách vesmíru. Vďaka prvotriednemu dabingu, ktorý zahŕňa hlavného predstaviteľa Red Dead Redemption 2 Rogera Clarka, Troya Bakera (The Last of Us, Death Stranding) a Juliu Brownovú (The Last Kingdom, World on Fire), vás hra Fort Solis uzemní vo svojej hard sci-fi dráme bez strihov kamery, načítavania alebo HUD. Hra Fort Solis, inšpirovaná titulmi ako Firewatch a Until Dawn, ponúka hybridné mediálne dielo s dôrazom na rozprávanie a ponorenie sa do deja. Fort Solis sa rozpráva v štyroch kapitolách a môžete si ju prehrať v jednom intenzívnom sedení alebo hrať kapitolu po kapitole ako seriál na Netflixe.


DALŠÍ

CGwillWin